One Night Stand XIII - Tom Adelaar

Gonzalo Fernandez Televisiedrama - 2018 - 50 min.

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Televisiedrama Yannick Jozefzoon

Beste Televisiedrama Gonzalo Fernandez

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Dit energieke portret van een student die voor roem en rijkdom gaat, is als de Nederlandse Boiler Room of The Wolf of Wall Street. Het verschil? Deze zakenman in spe komt uit Suriname.

Zijn eerste deal over de telefoon is bijna gesloten. En dan komt het mondelinge contract. "Zo, dat is een mond vol!", zegt het beoogde slachtoffer aan de andere kant van de lijn, wanneer Sharif zijn volledige achternaam moet uitspreken. Met zulke hardnekkige vooroordelen gaat Sharif het nooit redden in de wereld van het snelle geld. Hij neemt daarom de identiteit van Tom Adelaar aan, in ruil voor zijn eigen persoonlijkheid. In deze energieke film over geld, macht en rijkdom is het de vraag wat meer waard is: je banksaldo of je roots.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland