Liefde is aardappelen

Aliona van der Horst Lange documentaire - 2017 - 90 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-winnaar

Beste Lange Documentaire Aliona van der Horst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Via een plotselinge erfenis die filmmaakster Aliona van der Horst krijgt – een kamer van zes vierkante meter in een Russisch huis – wordt ontvouwd hoe de levens van haar Russische boerenfamilie zijn gevormd door de geschiedenis.

Liefde gaat door de maag. Maar als er amper eten is, is er dan nog sprake van liefde? Filmmaker Aliona van der Horst komt tot de kern van deze vraag in dit persoonlijke familieportret over het leven in Rusland onder het bewind van Stalin. Het begint met een deel van het familiehuis in een Russisch bos, dat Van der Horst erft na het overlijden van haar moeder. Door samen met haar Russische familieleden het huisje op te ruimen, leert zij over voorheen onbekende hoofdstukken van een heftig familieverhaal, over saamhorigheid in tijden van schaarste en angst.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Animatie
Productieland(en)
Nederland