Kenau

Maarten Treurniet Speelfilm - 2014 - 110 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld
Grof taalgebruik

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Heroïsch drama over Kenau Hasselaer, die na het verlies van haar jongste dochter besluit om haar stad Haarlem met hand en tand te verdedigen tegen de Spaanse bezetters.

Heroïsch drama over weduwe Kenau Hasselaer, een historische figuur die tijdens de Tachtigjarige Oorlog werkte als scheepsbouwer en houthandelaar in Haarlem. Wanneer haar jongste dochter Gertruide in Spaansgezinde handen valt, besluit Kenau de wapens op te pakken en samen met de vrouwen van Haarlem de bezetters met hand en tand te bevechten. Alleen Kathelijne, de overgebleven dochter van Kenau, vecht niet mee. Vertrouwt Kenau haar niet of heeft ze een andere reden om zich buiten het vrouwenleger te houden?

Credits

Producent(en) San Fu Maltha
Els Rientjes
Productiebedrijf
Coproducent(en)
Judith Csernai
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Digital Apes
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Choreografie
Website
Productieland(en)
Nederland, Hongarije, België