In Oranje

Joram Lürsen Speelfilm - 2004 - 95 min.
Alle leeftijden

Gouden Kalf-nominatie

Beste Lange Speelfilm Jeroen BekerFrans van GestelSan Fu Maltha

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ontroerende familiefilm over de lotgevallen van de elfjarige Remco die ervan droomt in het jeudelftal van Oranje te spelen.

Ontroerende familiefilm als speelfilmdebuut van Joram Lürsen. In Oranje is geïnspireerd op de levens van Marco van Basten die al op jonge leeftijd last had van een zwakke enkel en Johan Cruijff wiens vader vroeg stierf. Hoofdpersoon is de elfjarige Remco die ervan droomt in het jeudelftal van Oranje te spelen. Aan talent ontbreekt het niet en ook niet aan zijn fanatieke coach, supporter én vader Erik die altijd alles beter weet en schreeuwend langs de zijlijn zijn zoon klaarstoomt voor de top. Wanneer Erik plotseling overlijdt is er voor Remco geen lol meer aan. Hij stopt met voetbal. Tot zijn vader uit de dood terugkeert en ze samen hun doel weer oppakken. Dat gaat niet zonder hobbels, want Remco krijgt te maken met lastige selectiewedstrijden, een ernstige enkelblessure, een suffe boekhouder die verliefd is op zijn moeder en zijn eerste zoen. In Oranje werd bekroond met de Gouden Film.

Credits

Productiebedrijf
Motel Films
Fu Works Productions
Clockwork Pictures
Coproducent(en)
Teun Hilte
Justine Paauw
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Mixage
Kees de Groot
Laurie Kelleher
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland