Het Nieuwe Rijksmuseum - de film

Oeke Hoogendijk Lange documentaire - 2014 - 131 min.
Alle leeftijden

Andere prijzen

Kristallen Film (10.000 bezoekers documentaire)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Indringende kijk in de keuken van het moeizame verbouwingsproces van het Rijksmuseum in Amsterdam, eerder te zien als televisieserie, verrijkt met nieuw materiaal en hergemonteerd tot een bioscoopfilm.

De verbouwing van het Amsterdamse Rijksmuseum begin 21e eeuw duurde uiteindelijk langer dan de oorspronkelijke nieuwbouw in de tweede helft van de 19e eeuw. Het project werd geteisterd door weerbarstige krachten en onverwachte tegenslagen, maar na tien jaar kon ten slotte de heropening met een spetterend vuurwerk worden gevierd. Oeke Hoogendijk filmde het gehele proces, van 2003 tot 2013, en hermonteerde haar gelauwerde vierdelige documentairereeks, aangevuld met nieuw materiaal, tot deze bioscoopfilm.

Credits

Productiebedrijf
Column Film
Discours Film
Camera
Montage
Sound Design
Set geluid
Muziek
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland