Het goeie leven

Youri Dingemans Korte film - 2015 - 30 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Sociaal-realistisch drama over een fictieve Brabantse dorpsgemeenschap uit de jaren negentig. Het dorp maakt zich op voor de gezellige maand december, maar van feesten alleen is geen sprake.

Een fictieve Brabantse dorpsgemeenschap uit de jaren negentig maakt zich op voor de gezellige maand december. Maar van feesten alleen is geen sprake. In het sociaal-realistische drama worden diverse strubbelingen in de fictieve dorpskern getoond, waaronder de onenigheid bij de gemeenteraad over digitaliseringskwesties, de stille strijd van een eenzame oude vrouw en die van een gepeste puber.

Credits

Scenario Youri Dingemans
Producent(en) Luuk Hoekx
Rik Vaessen
Eva Verweij
Productiebedrijf
Camera
Production Design
Montage
Rik Vaessen
Sound Design
Set geluid
Website
Productieland(en)
Nederland