Het bombardement

Ate de Jong Speelfilm - 2012 - 104 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm Ate de Jong

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Romantisch drama over een onmogelijke liefde tussen twee jonge mensen, tegen de achtergrond van het Duitse bombardement dat op 14 mei 1940 voorgoed de levens van alle Rotterdammers veranderde.

Rotterdam, mei 1940. Bakkersknecht Vincent ontmoet bij toeval de welgestelde Eva, die op het punt staat te trouwen met een industrieel. Vincent valt voor Eva, maar alleen een wonder - of het noodlot - kan hen bij elkaar brengen. Dan trekken Hitlers troepen de grens over en de vijand dreigt de Maasstad te bombarderen als het Nederlandse leger stand blijft houden. Romantisch drama tegen de achtergrond van het bombardement dat op 14 mei 1940 voorgoed de levens van alle Rotterdammers veranderde.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Gábor Szabó
Production Design
Montage
Sound Design
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland