Full Contact

David Verbeek Speelfilm - 2015 - 104 min.
Geweld
Vanaf 16 jaar

Gouden Kalf-winnaar

Beste Camera Frank van den Eeden SBC NSC

Beste Montage Sander Vos

Gouden Kalf-nominatie

Beste Regie David Verbeek

Beste Scenario David Verbeek

Beste Sound Design Peter Warnier

Andere prijzen

Prijs van het Forum van de Regisseurs David Verbeek

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Een eenzame dronepiloot bombardeert vanuit Nevada per ongeluk een school in Afghanistan. Gedreven door schuldgevoel zoekt hij in dit ongewoon vormgegeven psychologisch drama de betekenis van zijn leven.

Vanuit een cabine in de Nevada-woestijn schakelt een dronepiloot doelwitten in Afghanistan uit. Hij is een eenzaam persoon die niet kan liefhebben, omdat liefhebben gelijkstaat aan het loslaten van controle. Wanneer hij per ongeluk schoolkinderen in plaats van terroristen bombardeert, begint in dit ongewoon vormgegeven psychologisch drama een door schuldgevoel gedreven zoektocht. In een mysterieuze, voor meerdere interpretaties vatbare wereld komt de piloot op een plaats waar hij zijn tegenstanders fysiek te lijf gaat en zijn menselijkheid hervindt.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Mario Ivezic
Montage
Kostuumontwerp
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland