De wereld aan je voeten

Michiel van Erp Lange documentaire - 2019 - 82 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Vervolg op Tijd van je leven; portretten van elf Utrechtse kinderen. Inmiddels zijn we zeven jaar later en zij achttien, en bijna volwassen. Aan de hand van een inmiddels weelderig beeldarchief uit hun eigen leven wordt de balans opgemaakt.

Michiel van Erp portretteerde in 2011 Tijd van je leven elf Utrechtse kinderen vanaf hun elfde jaar. Inmiddels ging het project door met de nieuwe titel De wereld aan je voeten. De jongeren zijn inmiddels achttien en zwaaien hun jeugd vaarwel. Welke gebeurtenissen waren bepalend voor hun ontwikkeling en groei tot nu toe? Aan de hand van een nu rijk archief uit hun eigen leven maken de hoofdpersonen de balans op. Een uniek document van elf herkenbare, maar ook enorm verschillende huiselijke situaties, met de stad Utrecht als gemeenschappelijke deler.

Credits

Regie Michiel van Erp
Producent(en) Michiel van Erp
Monique Busman
Productiebedrijf De Familie Film & TV
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Research
Gijs Vroom
Liza Kemman
Camera
Montage
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Omroep
Productieland(en)
Nederland