De ontmaagding van Eva van End

Michiel ten Horn Speelfilm - 2013 - 98 min.
Vanaf 12 jaar
Drugs- en alcoholmisbruik
Geweld
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Actrice Vivian Dierickx

Beste Muziek Djurre de Haan

Beste Vrouwelijke Bijrol Jacqueline Blom

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De Duitse uitwisselingsstudent is voorkomend, welbespraakt en begaan met zijn medemens. Ongewild laat hij zo een Hollands gezin totaal ontsporen. Speelfilmdebuut met droge humor en strakke vormgeving.

Een Hollands gezin raakt compleet ontwricht door de komst van een Duitse uitwisselingsstudent, die alle goede bedoelingen ten spijt de familieverhoudingen op scherp zet. De jonge blonde god opent de ogen van de gezinsleden en laat bij hen grote onzekerheden, angsten en verlangens oplaaien. Hoe hebben zij al die jaren kunnen functioneren met al hun imperfecties? Wrangkomisch speelfilmdebuut met een strakke vormgeving en droge humor.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Rikke Jelier
Montage
Sound Design
Set geluid
Jan Nieuwenhuis
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland