De Helleveeg

André van Duren Speelfilm - 2016 - 117 min.
Vanaf 12 jaar
Angst
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-winnaar

Beste Actrice Hannah Hoekstra

Beste Vrouwelijke Bijrol Anneke Blok

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera

Beste Film Guurtje BuddenbergMatthijs van Heijningen

Beste Mannelijke Bijrol Frank LammersGijs Scholten van Aschat

Beste Production Design Alfred Schaaf

Beste Vrouwelijke Bijrol Hadewych Minis

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Verfilming van de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden. Een bitterzoet familiedrama over de fascinatie van een opgroeiende jongen voor zijn even spannende als sociaal onaangepaste tante Tiny.

Er is geen vrouw zo spannend, intrigerend en ánders als tante Tiny. Daarvan is haar neefje Albert als twaalfjarige al overtuigd. Tegen de achtergrond van de jaren zestig tot in het heden, ontdekt Albert langzaam maar zeker waarom zijn mooie tante zo’n opmerkelijke vrouw is, waarom ze maar niet in de pas wil lopen en welke schokkende gebeurtenissen haar leven gevormd hebben. Bitterzoet familiedrama gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden.

Credits

Productiebedrijf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Theo Bierkens
Production Design
Montage
Ad Rietvelt
Kostuumontwerp
Manon Blom
Fleur Enderberg
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland