Burma Storybook

Petr Lom, Corinne van Egeraat Lange documentaire - 2017 - 81 min.
Vanaf 12 jaar
Angst

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Poëtische documentaire over Birma, in een tijd van politieke en economische transitie. Gezien door de ogen van vele Birmese dichters en de meest vooraanstaande dissidente poeet, Maung Aung Pwint, in het bijzonder.

Ondanks jaren van onderdrukking is poëzie nog steeds enorm populair in Birma (tegenwoordig Myanmar). Dichtkunst was voor de bevolking een steun om de zware jaren van militaire dictatuur te overleven. Met de recente opkomst van het internet kent het land zelfs meer online dichters dan bloggers. De verhalen en gedichten in deze documentaire draaien om de meest vooraanstaande nog levende dissidente dichter, Maung Aung Pwint, die vele jaren gevangen zat vanwege zijn poëzie en activisme. Een poëtische reis door een wonderlijk land waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Credits

Productiebedrijf
Coproducent(en)
Uitvoerend producent(en)
Coproductiebedrijf
Research
Camera
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Muziek
Omroep
Distributie
Still fotografie
Website
Productieland(en)
Nederland, Noorwegen