Boy Ecury

Frans Weisz Televisiedrama - 2003 - 80 min.
Vanaf 6 jaar
Angst
Geweld

Gouden Kalf-winnaar

Beste Muziek Fons Merkies

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

In 1944 werd de jonge verzetsheld Boy Ecury door een Duits vuurpeloton geëxecuteerd. In dit historische drama reist een Arubaans zakenman naar Nederland om het lichaam van Boy -zijn zoon- te vinden.

In 1944 werd verzetsheld Boy Ecury op 22-jarige leeftijd door een Duits vuurpeloton geëxecuteerd. In dit historische drama reist Dundun Ecury, een zakenman uit Aruba, in 1947 naar Nederland om het lichaam van zijn zoon te vinden. Daar herleeft hij de tragische, moedige geschiedenis van Boy. Als Dundun Boy’s vermoedelijke moordenaar ontmoet, wordt hij met een pijnlijke onthulling én zichzelf geconfronteerd. Geïnspireerd op Ted Schoutens boek Boy, een Antilliaanse jongen in het Nederlands verzet.

Credits

Productiebedrijf
Memphis Features
Camera
Theo Bierkens
Production Design
Montage
Set geluid
René van den Berg
Muziek
Cast
Omroep
Productieland(en)
Nederland