Black Out

Arne Toonen Speelfilm - 2012 - 87 min.
Drugs- en alcoholmisbruik
Angst
Geweld
Discriminatie
Vanaf 16 jaar
Grof taalgebruik

Gouden Kalf-nominatie

Beste Camera Jeroen de Bruin, NSC

Beste Mannelijke Bijrol Bas Keijzer

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Ex-crimineel Jos Vreeswijk wordt de dag voor zijn huwelijk wakker met een gat in zijn geheugen, een pistool in zijn hand én een lijk aan zijn zijde. Haalt hij het ja-woord wel? Snelle misdaadkomedie.

Jos Vreeswijk heeft al tien jaar zijn banden met de onderwereld verbroken als hij uitgerekend de dag voor zijn huwelijk wakker wordt met stevige koppijn, een pistool in zijn hand én een lijk aan zijn zijde. Het criminele circuit verdenkt hem bovendien van het stelen van twintig kilo cocaïne. Jos krijgt 24 uur om zich uit de nesten te werken en de drugsbuit op te sporen. Lukt het hem om te voldoen aan het ultimatum voordat hij zijn nietsvermoedende bruid het ja-woord moet geven? Zijn geheugenverlies helpt in ieder geval niet, net zo min als de even kleurrijke als geschifte boeven die zijn pad kruisen en de zaak compliceren. Zelfs die brave schoonvader blijkt niet bepaald brandschoon. Regisseur Arne Toonen serveert als een Guy Ritchie van de lage landen een misdaadkomedie met veel vaart.

Credits

Scenario Melle Runderkamp
Productiebedrijf
Hazazah Pictures
Orange Film
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Montage
Sound Design
Geluidsnabewerking
Set geluid
Muziek
Cast
Omroep
Distributie
Website
Productieland(en)
Nederland