Beyond Sleep

Boudewijn Koole Speelfilm - 2016 - 107 min.
Vanaf 12 jaar
Geweld

Gouden Kalf-winnaar

Beste Muziek Alex Simu

Beste Regie Boudewijn Koole

Beste Sound Design Mark Glynne

Gouden Kalf-nominatie

Beste Acteur Reinout Scholten van Aschat

Beste Camera Melle van Essen, NSC

Beste Film Hanneke NiensHans de Wolf

Beste Montage Gys Zevenbergen

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

De mythische reis van een jongeman op zoek naar zichzelf en naar een steen die uit de lucht is gevallen. Verlossing vindt hij pas op de grens van waanzin. Naar de roman Nooit meer slapen van W. F. Hermans.

Op zoek naar meteorieten begint de jonge geoloog Alfred aan een ambitieuze maar steeds zinlozer wordende tocht in het noorden van Noorwegen. Regisseur Boudewijn Koole zet de beroemde roman Nooit meer slapen van Willem Frederik Hermans rigoureus naar zijn hand door de fysieke beproevingen, Alfreds wantrouwen jegens zijn teamgenoten en zijn eenzaamheid in het onverschillige landschap tastbaar te maken. De tocht wordt voor de jongeman een worsteling met zijn vadercomplex en met zijn pogingen zich te bewijzen. Ervaringscinema en filosofische beschouwing ineen.

Credits

Productiebedrijf
KeyFilm
Nordisk Film
FilmCamp
Coproducent(en)
Aage Aaberge
Joost de Wolf
Uitvoerend producent(en)
Camera
Production Design
Merete Bostrøm
Montage
Kostuumontwerp
Merete Bostrøm
Sound Design
Set geluid
Ghassan Al Zabri
Adrianus Stoop
Visual Effects
Muziek
Cast
Distributie
Still fotografie
Animatie
Productieland(en)
Nederland, Noorwegen