Als niets is wat het was

Evan Hobers Korte documentaire - 2019 - 14 min.

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Korte documentaire over Anne Chris, die zich niet prettig voelt in het lichaam waarin hij geboren werd. ’s Nachts ligt hij te malen: is een transitie wel de juiste oplossing?

Als je lichaam niet als thuis voelt, waar moet je dan heen? Anne Chris ligt ‘s nachts vol twijfel wakker; hij voelt zich niet prettig in het lichaam waarin hij geboren werd en weet niet of transitie de juiste stap is. Hij is bang dat hij zich na de ingreep nog steeds niet goed zal voelen. In deze intieme documentaire vertelt Anne Chris over de wervelwind aan gedachtes en overwegingen en alle heftige emoties die daarbij de kop op steken.

Credits

Regie Evan Hobers
Producent(en) Brandi van de Mortel
Camera
Rients Pieters
Montage
Emmanuel Nkayilu
Sound Design
Morten Brogaard
Set geluid
Max Ploeg
Kleurcorrectie
Muziek
Tyas van den Bergh
Productieland(en)
Nederland