Louis Hartlooper Prijs voor Patricia Pisters

 
 
Vanmiddag is de Louis Hartlooper Prijs voor de beste filmpublicatie uitgereikt aan Patricia Pisters voor haar boek 
Filming for the Future - The Work of Louis van Gasteren, het eerste boek over het werk van één van Nederlands meest productieve filmmakers. 

Filming for the Future

Het boek spreidt zich uit over zestig jaar cultuurgeschiedenis, variërend van de Tweede Wereldoorlog, de rebelse jaren zestig en tachtig, het Nederlands waterbeheer, moderne architectuur, Europa, en het mondiale bewustzijn. Het boek bevat tevens drie dvd’s met zeven voor deze gelegenheid geselecteerde films van Van Gasteren.

Op het Nederlands Film Festival werd Van Gasteren onder meer geëerd met een Gouden Kalf voor Beste Film (HANS: HET LEVEN VOOR DE DOOD, 1983) en een Gouden Kalf voor Beste Korte Documentaire (DE PRIJS VAN OVERLEVEN, 2003). Het boek is onderdeel van de Framing Film Serie, een samenwerking tussen AUP en het EYE Filmmuseum. De boekenreeks is gewijd aan theoretische en analytische studies in restauratie, collectioneren, archief- en tentoonstellingspraktijken in lijn met het bestaande archief van EYE.

Patricia Pisters is verbonden aan de opleiding Media en Cultuur van de Universiteit van Amsterdam. Onder haar redactie verscheen Micropolitics of Media Culture: Reading the Rhizomes of Deleuze and Guattari (2001). Pisters is auteur van Lessen van Hitchcock: een inleiding in mediatheorie (2004) en redacteur van Necsus: European Journal of Media Studies.