<strong>Liesbeth List - Heb me lief</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=liesbeth-list-heb-me-lief', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2006<br>Korte Documentaire<br> <strong>Liesbeth List - Heb me lief</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=liesbeth-list-heb-me-lief', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2006<br>Korte Documentaire<br> <strong>Liesbeth List - Heb me lief</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/deborah-van-dam?film=liesbeth-list-heb-me-lief', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Deborah van Dam' });" text="Deborah van Dam">Deborah van Dam</a>, 2006<br>Korte Documentaire<br>

Liesbeth List - Heb me lief

 
Met haar make-up op durft ze alles, vertelt Liesbeth List, alias Elly Driessen voor de camera. In deze documentaire zien we een van Nederlandse zeldzame diva's ook zonder haar perfecte masker. De zangeres/chansonnière vertelt over haar liefdeloze jeugd, waarin haar moeder zelfmoord pleegde en haar vader haar - op instigatie van haar nieuwe stiefmoeder - weggaf aan een uiteindelijk warm pleeggezin. Liesbeth List vertelt het uiterlijk onbewogen, maar later in de film, wanneer ze haar in Nieuw-Zeeland wonende halfzus ontmoet, die wel opgroeide met haar vader, wordt duidelijk hoe diep de wonden zijn. De portretten van List als perfecte vakvrouw en liefhebbende moeder worden geschetst in de beelden van de voorbereidingen van Lists theatershow Dichter bij Liesbeth, en van de studio-opnames van een cd met een Nederlandse popgroep. Daarin een ontroerende scène met haar artistieke wederhelft Ramses Shaffy - op wie ze altijd verliefd is gebleven - die ondanks zijn zwakke fysiek, in één keer perfect een nummer inzingt.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2006
Lengte53 minuten
ProductielandNederland
RegisseurDeborah van Dam
ProducentWillemien van Aalst
ProducentFrank de Jonge
Uitvoerend ProducentIlja Roomans
CameraDeborah van Dam
Set GeluidDeborah van Dam
EditorElja de Lange
ProductiebedrijfIDTV Docs
TV companyNTR