<strong>Het wolfsuur</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/frans-weisz?film=het-wolfsuur', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Frans Weisz' });" text="Frans Weisz">Frans Weisz</a>, 2014<br>Korte Documentaire<br> <strong>Het wolfsuur</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/frans-weisz?film=het-wolfsuur', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Frans Weisz' });" text="Frans Weisz">Frans Weisz</a>, 2014<br>Korte Documentaire<br> <strong>Het wolfsuur</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/frans-weisz?film=het-wolfsuur', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Frans Weisz' });" text="Frans Weisz">Frans Weisz</a>, 2014<br>Korte Documentaire<br>

Het wolfsuur

 
Het wolfsuur is het uur waarin de nacht overgaat in de dageraad, het uur waarin geesten en demonen tekeer gaan, het uur van de slapelozen. Het inspireerde beeldhouwer Lotta Blokker tot een groep bronzen figuren in alle fasen van het leven. De documentaire toont niet alleen het werken aan het project, maar ook de intimiteit van Blokkers eigen wolfsuurmomenten waarin twijfel haar kan bevangen. 'Elk beeld dat met gevoel gemaakt is, toont ons de kunstenaar, niet het model,' is het aan Oscar Wilde ontleende motto.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2014
Lengte52 minuten
ProductielandNederland
RegisseurFrans Weisz
ProducentJeroen Visser
ProducentFrits Harkema
ProducentTon Okkerse
ScenarioFrans Weisz
CameraWiro Felix
Set GeluidHens van Rooij
Set GeluidFrenk van der Sterre
Sound DesignHarry de Wit
EditorErik Disselhoff
ProductiebedrijfArte et Cetera
ProductiebedrijfJura Filmprodukties
ProductiebedrijfQuintis Films
ProductiebedrijfEMS Films
TV companyNTR