<strong>Adios Nonino</strong><br><a href="javascript:void(0)" onclick="Shadowbox.open({content: '/publiek/personen/jacqueline-van-vugt?film=adios-nonino', player: 'iframe', width: 600, height: 300, title: 'Jacqueline van Vugt' });" text="Jacqueline van Vugt">Jacqueline van Vugt</a>, 2004<br>Korte Documentaire<br>

Adios Nonino

 
Als onderdeel van het grotere project Who is s/he reisde filmmaker Jacqueline van Vugt af naar Argentinië, waar oma's op zoek zijn naar hun kleinkinderen, de onbekende kinderen van hun eigen, tijdens de junta verdwenen, kinderen. De geadopteerde Victoria is zo'n teruggevonden kleinkind. Ze heeft twee jaar geleden ontdekt wie haar biologische ouders zijn en heeft inmiddels ook haar biologische broer Marcelo ontmoet. 'Je wilt je in iemand terugzien,' verklaart Vicky haar verlangen meer over haar afkomst te weten. Toch gaat zoiets niet zonder nieuwe vragen. Vicky en Marcelo hebben nog een zusje. Moeten ze haar nu gaan opsporen en haar leven overhoop halen of wil ze misschien liever onwetend blijven? De junta van Jorge Videla (1976-1983) speelt wel degelijk een grote rol in deze film. Van Vugt mijdt de dozen met ongeïdentificeerde botten niet, maar de zoektocht naar identiteit overheerst in deze documentaire, die een belangrijke plek geeft aan de Argentijnse bandoneonmuziek die bij het huwelijk van Maxima zo'n grote rol speelde.
Deze film bevindt zich in het NFF Filmarchief. In het NFF Filmarchief staat informatie over de films die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het festival heeft niet de beschikking over deze films, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij het EYE Film Instituut of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.
Productiejaar2004
Lengte52 minuten
ProductielandNederland
RegisseurJacqueline van Vugt
ProducentValérie Schuit
ScenarioJacqueline van Vugt
CameraGregor Meerman
Set GeluidBouwe Mulder
EditorMaaik Krijgsman
MuziekAstor Piazzolla
MuziekRubèn Serra
ProductiebedrijfViewpoint Productions
TV companyNTR