Toegankelijkheid

Het motto luidt: iedereen is welkom op het festival! Om het festival voor zoveel mogelijk bezoekers toegankelijk te maken, richten we het festival rolstoelvriendelijk in, maken we gebruik van gebarentolken bij Q&A's én worden iedere dag films vertoond met Nederlandse of Engelse ondertiteling. Daarnaast is er voor veel films ook audiodescriptie beschikbaar. Op de programma pagina kan je met verschillende toegankelijkheidsfilters zoeken naar deze films.

Rolstoeltoegankelijk

Alle festivallocaties van het NFF zijn rolstoelvriendelijk.

Wil je meer weten over de toegankelijkheid of bereikbaarheid van de verschillende festivallocaties? Neem dan contact op met de desbetreffende locatie.

Vertoningen voor mensen met een visuele beperking (al dan niet met geleidehond)

Tijdens de volgende vertoning biedt het NFF audiodescriptie aan zonder dat je als bezoeker met een visuele beperking zelf iets op je telefoon hoeft te installeren. Bij deze vertoning worden koptelefoons aangereikt waarmee de film gevolgd kan worden.

Dinsdag 27 september
Moloch
21:00 / Kinepolis Jaarbeurs 10
Koop je ticket

Met Earcatch

Een stem beschrijft via de app Earcatch tussen de dialogen door wat er in beeld te zien is. Zo is het verhaal veel beter te volgen voor mensen die slechtziend of blind zijn. Bij verschillende speelfilms, documentaires en series die tijdens het festival te zien zijn, is op deze manier audiodescriptie beschikbaar. Via je koptelefoon beschrijft een stem wat er in beeld gebeurt. Elementen die beschreven worden zijn bijvoorbeeld personages, gezichtsuitdrukkingen, plaatsbepaling en ontwikkelingen in de verhaallijn.

Hoe werkt het?

Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film of serie die je gaat kijken en download de bijbehorende audiodescriptie. Zet je koptelefoon op en kies 'afspelen' zodra de film of serie begint. Earcatch zorgt ervoor dat de audiodescriptie precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is.

Meer informatie over Eercatch vind je via: www.earcatch.nl

Nederlandse ondertiteling voor mensen met een auditieve beperking

Het Nederlands Film Festival biedt een rijk aanbod aan films met Nederlandse ondertiteling, geschikt voor mensen die slechthorend of doof zijn, en Engelse ondertiteling, ook geschikt voor bezoekers die de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Maandag 26 sept

Ongeschreven regels
15:30 / Kinepolis Jaarbeurs 11
Koop tickets hier

Voor de première van Ongeschreven regels is een schrijftolk aanwezig. Mensen met auditieve beperking kunnen via deze link de tekst van de film meelezen.

Het ID voor dit event is: NFFregels269Tolk Nederlandse gebarentaal

Naast een aanbod van films met Nederlandse ondertiteling voor auditief beperkten, worden er dit festival óók een aantal films vertoond met een gebarentolk.

English subtitles or spoken

We believe everyone should feel welcome to visit our festival. Therefore we offer multiple movies with English subtitles. You can find the list of movies below. Want to know more about our programme? Please visit our English webpages.

Subcatch

Subcatch is de app die beschrijft wat je niet hoort. Naast dat we verschillende films vertonen met Nederlandse ondertiteling voor mensen met een auditieve beperking, biedt deze app bij andere speelfilms en documentaires ondertiteling voor mensen die doof of slechthorend zijn.

Hoe werkt het?

Installeer de app op je smartphone of tablet. Selecteer de film die je gaat kijken en download de bijbehorende ondertiteling. Kies 'afspelen' zodra de film begint. Subcatch zorgt ervoor dat de ondertiteling precies gelijk loopt met wat er in beeld te zien is.

Meer informatie over Subcatch vind je via: www.subcatch.nl

2021 Utrecht Kinepolis Schoolvoorstellingen 02 Vrijwilligers

Plan je bezoek

NFF Thuis foto Momenttom9

Altijd up-to-date

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrieven.