Nederlandse films in de bioscoop

Sinds maandag 1 juni zijn de bioscopen weer open! Zie jij ernaar uit om weer films te kijken op het grote doek? NFF zet voor je op een rijtje welke Nederlandse films in de bioscoop te zien zijn.

Weten of de films bij jou in de buurt draaien? Via Biosagenda zie eenvoudig je waar de films draaien en wanneer.


Kijktip van NFF Programmeur Claire van Daal

 

 • RUNDFUNK: JACHTERWACHTER

  “Slaande ruzie kent iedereen wel, maar wie meer wil weten over slaande liefde kijkt naar dit krankzinnige verhaal uit de koker van Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. Onder regie van Rob Lücker met fantastische rollen van oa Pierre Bokma en Peter Bolhuis. Niet voor tere zielen, wel voor grove fijnproevers.”

  Bekijk op Biosagenda

Nederlandse films in de bioscoop

 • DE PIRATEN VAN HIERNAAST

  Het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy.
  Bekijk op Biosagenda
 • MIJN REMBRANDT

  In de documentaire MIJN REMBRANDT duikt Oeke Hoogendijk in de wereld van de oude meesters. Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre.

  Bekijk op Biosagenda
 • DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD

  In DE BEENTJES VAN SINT HILDEGARD zijn Jan en Gedda al heel lang met elkaar getrouwd. Maar Jan verlangt naar meer vrijheid. Wanneer zijn schoonvader overlijdt, wil hij iets doen aan zijn verstikkende relatie doen. Maar dan beginnen zich de eerste tekenen van alzheimer zich te manifesteren bij Jan.

  Bekijk op Biosagenda
 • GHOST TROPIC (co-productie)

  Na een lange werkdag valt de 58-jarige Khadija in slaap in de laatste metro. Wanneer ze wakker wordt aan de eindhalte, ziet ze geen andere optie dan te voet naar huis terug te keren. Op haar nachtelijke dwaaltocht door Brussel wordt Khadija gedwongen om hulp te vragen, en hulp te bieden, aan de andere bewoners van de nacht.
  Bekijk op Biosagenda
 • RUNDFUNK: JACHTERWACHTER

  De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

  Bekijk op Biosagenda
 • MI VIDA

  Kapster Lou (63) koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar de kinderen en kleinkinderen dan? Een cursus Spaans dan maar, in Cádiz. Als Lou’s lerares Andrea haar aanmoedigt om haar dromen serieus te nemen en een kapsalon in Spanje te beginnen, komen Lou’s kinderen in opstand.

  Bekijk op Biosagenda
 • KRUIMELTJE EN DE STRIJD OM DE GOUDMIJN

  Het creatieve team achter Kruimeltje heeft het bekende personage uit het boek en de eerste film als uitgangspunt genomen en maakt er een avonturenfilm van met western elementen.

  Bekijk op Biosagenda
 • THE BAREFOOT EMPEROR (co-productie)

  In THE BAREFOOT EMPEROR wordt de Belgische koning slachtoffer van schietincident in Sarajevo. Hij ontwaakt in een sanatorium, waar zijn gevolg probeert hem tevergeefs te beschermen tegen het nieuws dat de Europese Unie ineengestort is. Dan ontdekt de koning de plannen om hem keizer te maken van Nova Europa. Hij wil vooral weg. Vervolg op KING OF THE BELGIANS.

  Bekijk op Biosagenda

Thuis de Nederlandse film beleven?

Beleef je liever de Nederlandse film vanuit je bed, bank of luie stoel? Via onderstaande pagina’s lees je alles over Nederlandse producties op televisie en on demand, zie je de nieuwste trailers en bekijk je gratis korte films van Nederlandse makers.