Nederlandse films in de bioscoop

Sinds maandag 1 juni zijn de bioscopen weer open! Zie jij ernaar uit om weer films te kijken op het grote doek? NFF zet voor je op een rijtje welke Nederlandse films in de bioscoop te zien zijn.

Weten of de films bij jou in de buurt draaien? Via Biosagenda zie eenvoudig je waar de films draaien en wanneer.


Kijktip van NFF Programmeur Claire van Daal

 

 • DE PIRATEN VAN HIERNAAST

  Zeeschuimers in de nieuwe jeugdfilm van Pim Hoeve De piraten van hiernaast doen een saai dorp op zijn grondvesten schudden. Let onder meer op Matti Stooker, die vorig jaar één van de Zeven kleine criminelen speelde in de gelijknamige serie.
  Bekijk op Biosagenda

Nederlandse films in de bioscoop

 • ENGEL

  Een onzeker meisje wordt populair wanneer ze wensen in vervulling laat gaan. Verfilming van het succesvolle kinderboek van Isa Hoes, geregisseerd door Dennis Bots (OORLOGSGEHEIMEN, ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET).

  Bekijk op Biosagenda
 • LAMENTATIONS OF JUDAS

  Angolese soldaten, bekend als The Terrible Ones, vochten ooit mee in de koloniale oorlogen van wit Zuid-Afrika. Als filmmaker Boris Gerrets jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar de rol die zij speelden in de oorlogen, stuit hij op een muur van stilte.

  Bekijk op Biosagenda
 • ALLES IS ZOALS HET ZOU MOETEN ZIJN

  Iris zwelgt in zelfmedelijden wanneer haar vriend haar verlaat na de bevalling. Dan staat ineens hondenuitlater Douwe voor haar neus. Een man ver beneden haar stand maar toch wel erg charmant. Toch wilt ze afrekenen met haar overspelige ex.

  Bekijk op Biosagenda
 • IN DE ARMEN VAN MORPHEUS

  Wat als je slaap zó heftig is, dat het je leven overdag ontwricht? De film wordt ingezet als traditionele documentaire, maar verandert geleidelijk in een zinnenprikkelend mozaïek van radicale slaapervaringen.

  Bekijk op Biosagenda
 • DE PIRATEN VAN HIERNAAST

  Het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy.
  Bekijk op Biosagenda
 • RUNDFUNK: JACHTERWACHTER

  De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

  Bekijk op Biosagenda

Thuis de Nederlandse film beleven?

Beleef je liever de Nederlandse film vanuit je bed, bank of luie stoel? Via onderstaande pagina’s lees je alles over Nederlandse producties op televisie en on demand, zie je de nieuwste trailers en bekijk je gratis korte films van Nederlandse makers.