Ga naar inhoud
Festival

Zee van tijd openingsfilm NFF 2022

Zee van tijd van regisseur Theu Boermans opent de 42e editie van het Nederlands Film Festival. Sallie Harmsen, Elsie de Brauw, Reinout Scholten van Aschat en Gijs Scholten van Aschat vertolken de hoofdrollen in dit op waargebeurde feiten gebaseerde drama, dat op woensdag 21 september zijn wereldpremière beleeft in Stadsschouwburg Utrecht. Een jong koppel maakt in de jaren tachtig een zeiltocht met tragische afloop. Na veertig jaar ontmoeten zij elkaar opnieuw.

De openingsfilm is op de première-avond in het hele land in meerdere bioscopen bij te wonen. Tickets voor de publiekspremière van openingsfilm Zee van tijd in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht zijn nu te koop.

Synopsis Zee van tijd

Het jonge koppel Lucas en Johanna (Reinout Scholten van Aschat en Sallie Harmsen) zeilt in de jaren ’80 met hun zoontje Kai de wereld rond: stapelverliefd, onbezorgd en vol dromen en idealen. Midden op de Atlantische Oceaan verandert alles, wanneer de ergste nachtmerrie van de jonge ouders werkelijkheid wordt. Het abrupte einde van de reis is het begin van innerlijke strijd. In hun wanhopige pogingen om overeind te blijven, drijven de twee steeds verder uit elkaar. Veertig jaar later ontmoeten de vroegere geliefden (Gijs Scholten van Aschat en Elsie de Brauw) elkaar weer en blijkt dat de tijd zeker niet alle wonden heeft geheeld.

Zee van tijd is geregisseerd door Theu Boermans (1000 Rosen (Gouden Kalf voor Beste Film), De Partizanen (Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama), musical Soldaat van Oranje). Het scenario is geschreven door Marieke van der Pol (De tweeling, Bride Flight, Bankier van het verzet). Zee van tijd is geproduceerd door Kaap Holland Film, in coproductie met Eyeworks Film & TV Drama en in samenwerking met KRO-NCRV en Dutch FilmWorks. Zee van tijd is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBo Fonds, Vlaams Audiovisueel Fonds en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks distribueert Zee van tijd landelijk in de bioscopen vanaf 13 oktober. De openingsfilm zal daardoor volgend jaar deelnemen aan de Gouden Kalf Competitie.

Kaap Holland-producent Maarten Swart: “We zijn zeer vereerd dat Zee van tijd het Nederlands Film Festival mag openen. Theu Boermans heeft met het hele team het prachtige scenario van Marieke van der Pol zo aangrijpend verfilmd, dat we niet kunnen wachten om de film aan het grote publiek te laten zien.

NFF-Algemeen Directeur Silvia van der Heiden: “Zee van tijd van Theu Boermans is een prachtig en aangrijpend drama met een geweldige cast. Alle disciplines, van camera tot sound design, leveren topwerk af. Een openingsfilm die vele harten gaat beroeren.”

Trailer Zee van tijd

NFF 2021 0926 Utrecht Kinepolis Sfeer Ramon Mangold

Festivalthema: contact

Alles draait om contact op de 42e editie van het NFF. Ontmoet makers en ga met hen in gesprek, bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef film op unieke wijze. Zie, voel en proef de festivalsfeer in de bioscopen, filmtheaters, cafés en online tijdens een van de vele premières, filmvertoningen en events.

ga terug