Ga naar inhoud

WILDE MOSSELS terug op NFFWILDE MOSSELS, het veelgeprezen tragikomische speelfilmdebuut van Erik de Bruyn, over opgroeien in Zeeland, is digitaal geremasterd en beschikbaar voor vertoning in theaters. De remastering gaat op 28 september feestelijk in première op het Nederlands Film Festival en heeft een voorvertoning op Film By the Sea in het kader van een masterclass van Erik de Bruyn. Op 17 oktober is WILDE MOSSELS te zien in EYE.

Het is precies vijftien jaar geleden dat De Bruyn\'s debuutfilm uitkwam, met onder anderen Fedja van Huêt en Frank Lammers in de hoofdrollen. Zijn schets van het volwassen wordende stel vrienden Daan, Jacob en Leen dat droomt van een leven buiten het Zeeuwse vissersdorp met zijn jaarlijkse mosselfeest, werd ontvangen als welkome verrassing. Lof was er voor de met veel vaart afgewikkelde vertelling, het stoere acteerwerk en De Bruyn\'s scenario voor deze ‘Tsjechov in de zeeklei’. De film opende op 20 september 2000 het Nederlands Film Festival.

Op initiatief van producent Peter Vogelpoel en regisseur Erik de Bruyn is WILDE MOSSELS nu digitaal geremastered, met steun en medewerking van EYE en postproductiebedrijf Storm. De film is op DCP beschikbaar voor vertoning in bioscopen en filmtheaters; filmmuseum EYE treedt op als boeker.

NFF
Op het Nederlands Film Festival vindt de feestelijke première en tevens reünievoorstelling met cast en crew plaats, op 28 september om 20:45 in Pathé Rembrandt. Tevens is het op 1 oktober de slotfilm van het programma Forum van de Regisseurs.

De gedigitaliseerde film krijgt tevens een voorvertoning op 19 september 19.00 op Film by the Sea tijdens de dag van de Zeeuwse film. Sinds WILDE MOSSELS heeft de Zeeuwse film een hoge vlucht genomen en werden films als DORSVLOER VOL CONFETTI en MICHIEL DE RUYTER opgenomen. Erik de Bruyn geeft die dag om 14:45 een masterclass.

Zaterdag 17 oktober is WILDE MOSSELS vervolgens te zien in EYE. De film verschijnt later dit jaar ook op DVD en Blu-ray (A-Film).

J. KESSELS, de nieuwe titel van Erik de Bruyn, gaat woensdag 23 september in première op het Nederlands Film Festival. De film brengt twee acteurs uit WILDE MOSSELS weer bij elkaar: Frank Lammers en Fedja van Huêt. De film is vanaf 1 oktober te zien in de bioscoop. In EYE is J. KESSELS eens per week met Engelse ondertitels te zien.

Vanaf maandag 7 september staat het complete programma van de 35e editie van het NFF online op filmfestival.nl. De online kaartverkoop start diezelfde maandag. Het NFF Magazine met achtergrondartikelen en het volledige publieksprogramma verschijnt op donderdag 10 september bij de Volkskrant.
ga terug