Ga naar inhoud

Première THE PARADISE SUITE op NFFOp zaterdag 26 september gaat THE PARADISE SUITE, de nieuwe film van Joost van Ginkel, in première op het Nederlands Film Festival. In bijzijn van cast & crew beleeft de film zijn exclusieve feestelijke Nederlandse première in de Hertz zaal in TivoliVredenburg. In de film spelen onder andere Anjela Nedyalkova, Jasna Djuricic, Issaka Sawadogo, Magnus Krepper, Dragan Bakema, Victoria Koblenko en Sigrid ten Napel.

THE PARADISE SUITE is een rauw-poëtische mozaïekvertelling waarin de personages, die al dan niet vrijwillig in Amsterdam zijn neergestreken, ogenschijnlijk weinig met elkaar gemeen hebben, behalve hun verre wortels: Zweeds, Afrikaans, Bulgaars, Bosnisch en Servisch. Maar liefde en vriendschap blijken bindende factoren, die het lot in een harde maatschappij doen kantelen en sprankjes hoop aan de horizon doen gloren.

Scenarist/regisseur Joost van Ginkel is bekend van zijn eerste korte film ZAND uit 2008, die in dat jaar als enige Nederlandse film werd geselecteerd voor het filmfestival in Venetië. ZAND heeft dertien internationale prijzen gewonnen en was tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie Korte Film. Zijn eerste lange speelfilm 170 HZ, volledig in gebarentaal, won in 2011 een Gouden Kalf (Publieksprijs) en de MovieSquad Award (jongerenjury) en ontving daarnaast nog twee Gouden Kalf nominaties (o.a. voor Beste Actrice: Gaite Janssen).

THE PARADISE SUITE is geproduceerd door Ellen Havenith (PRPL) en Jeroen Beker (Bastide Films) in coproductie met GötaFilm, Film Väst (Zweden) en KaBoAl Pictures (Bulgarije). THE PARADISE SUITE is tot stand gekomen met de steun van het Nederlands Film Fonds, Netherlands Film Production Incentive, Eurimages, Swedish Film Institute en het Bulgarian National Film Center. September Film neemt de distributie op zich en brengt THE PARADISE SUITE vanaf 29 oktober in de Nederlandse filmtheaters.

THE PARADISE SUITE is tijdens het NFF ook opgenomen in het nieuwe programma Forum van de Regisseurs. In dit onderdeel, gecureerd door Jan Pieter Ekker en Dana Linssen, wordt een eigen selectie van must see films vertoond, die gemeen hebben dat zij de grenzen en de mogelijkheden van de filmkunst verkennen en het gesprek over film nieuwe impulsen geven. Daarnaast krijgt de film niet alleen een feestelijke rode loper première, maar ook een publiekspremière. Deze publiekspremière is toegankelijk voor iedereen.

Vanaf maandag 7 september staat het complete programma van de 35e editie van het NFF online op filmfestival.nl. De online kaartverkoop start diezelfde maandag. Het NFF Magazine met achtergrondartikelen en het volledige publieksprogramma verschijnt op donderdag 10 september bij de Volkskrant.
ga terug