Ga naar inhoud

Wereldpremière ALBERTAALBERTA, de nieuwe film van regisseurs Eddy Terstall en Erik Wünsch, beleeft zijn feestelijke publiekspremière op NFF 2016. De komedie heeft maandag 26 september zijn wereldpremière in de Stadsschouwburg te Utrecht in het bijzijn van cast en crew, waaronder Daniël Boissevain (ALL STARS, GOOISCHE VROUWEN), Eva Duijvestein (SIMON, GOUDEN BERGEN) en Jamie Grant (DE POEL, FLIKKEN MAASTRICHT, KLEM).

Freek (Daniël Boissevain) heeft een mooie vrouw, een geadopteerde zoon en succes in zijn werk als reclameman en mediagoeroe. Maar hij is niet tevreden. Hij wordt hopeloos verliefd op de mysterieuze jonge vrouw Alberta (Jamie Grant). Een ontsnapping met haar naar de gelijknamige streek in Canada om de magnifieke landschappen daar te schilderen, moet als medicijn tegen zijn midlifecrisis dienen. Helaas verveelt Alberta zich al snel in het huisje in de bossen. Freek komt er tegen wil en dank achter dat hij niet de succesvolle man is die hij dacht te zijn. En zo wordt zijn midlifecrisis een zenuwslopende affaire.

Eddy Terstall, die alle scenario’s van zijn films zelf schrijft, trapte zijn filmcarrière als regisseur af met de film TRANSIT (1992), waarna hij bekend werd door producties als RENT A FRIEND (2000), SIMON (2004) en VOX POPULI (2008). SIMON werd bekroond met een Gouden Kalf voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur (Cees Geel). Voor de regie en het scenario van ALBERTA werkte Terstall samen met commercialregisseur Erik Wünsch, die diverse bekroonde producties voor o.a. Centraal Beheer op zijn naam heeft staan. Het tweetal was eerder samen verantwoordelijk voor de film MEET ME IN VENICE (2015).

ALBERTA is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en The Netherlands Film Production Incentive, de Belgische Taxshelter, Abraham Tuschinski Fonds, Government of Alberta, Alberta Media Fund en gesponsord door KLM en Go Canada.
ga terug