Ga naar inhoud

Thriller Bumperkleef beleeft première tijdens het Nederlands Film Festival

Op maandag 30 september gaat op het Nederlands Film Festival de thriller BUMPERKLEEF in première in Stadsschouwburg Utrecht. De rode loper-première vindt plaats in aanwezigheid van hoofdrolspelers Jeroen Spitzenberger, Anniek Pheifer, Willem de Wolf, regisseur Lodewijk Crijns en genodigden. De film, die vele spannende én vermakelijke achtervolgingsscènes bevat, gaat op dezelfde avond voor het publiek in première in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Tickets voor deze publiekspremière zijn nu verkrijgbaar.



Spannende Nederlandse thriller met achtervolgingselementen

Hans, een zelfverzekerde en ietwat eigenwijze man, reist met zijn gezin door het land om zijn ouders te bezoeken. Ze zijn te laat van huis vertrokken. Op de snelweg begint Hans te kleven achter een wit bestelbusje dat precies de snelheidslimiet rijdt. Wanneer de auto’s stoppen spreekt Ed, de bestuurder van het busje, Hans aan op zijn morele kompas en in het bijzonder op zijn verantwoordelijkheid als vader. De trotse Hans laat zich niet zomaar de les lezen en Ed laat zich niet door hem de mond snoeren. Uit wraak begint Ed de familie te achtervolgen waarna de situatie volledig escaleert. De familie is nergens meer veilig en wordt langzaam paranoïde van alle witte busjes op de weg…


Bumperkleef

BUMPERKLEEF is een film van regisseur, scenarist en meervoudig Gouden Kalf-winnaar Lodewijk Crijns. Eerder maakte hij onder andere de films ALLEEN MAAR NETTE MENSEN, MET GROTE BLIJDSCHAP en KANKERLIJERS.


BUMPERKLEEF is een coproductie van Topkapi Films, AVROTROS en het Vlaamse Savage Film en werd geselecteerd voor Dutch Crossover door het Nederlands Filmfonds. Distributeur Splendid Film brengt de film op 31 oktober uit in de bioscoop.


Credits filmstill: ©Pief Weymans

ga terug