Ga naar inhoud

Documentaire MISSIE NS in première tijdens het Nederlands Film Festival

Op 29 september gaat de documentaire MISSIE NS van regisseur Catherine van Campen in Stadsschouwburg Utrecht in première tijdens het Nederlands Film Festival. Missie NS is een allegorie op onze samenleving aan de hand van ons nationale spoorbedrijf dat net als het NFF in Utrecht is gevestigd. Het Nederlands Film Festival vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober 2019.


Met een miljoen reizigers per dag kent iedere Nederlander de NS en we hebben er allemaal een mening over. De film toont de worsteling achter de schermen bij NS om de reiziger blij en tevreden te houden. Voor die missie worden verhalen geconstrueerd, want verhalen geven houvast in deze complexe wereld en moeten de reiziger gelukkig maken, ook al rijdt de trein niet op tijd.

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur van het Nederlands Film Festival: “Met de première van deze bijzondere documentaire brengen we de wereld van de NS en het NFF nog dichter bij elkaar: een film over de spoorwegen in het (film)hart van het Nederlandse spoor.”

Catherine van Campen: “Ik hoop dat de kijker ervaart dat MISSIE NS eigenlijk over de kijker zelf gaat en over onze eigen drang om onszelf telkens weer anders te presenteren aan de buitenwereld.”

In dit kader brengt het NFF de film tevens naar het Centraal Station van Utrecht, waar in een speciale NFF Pop Up Bios de documentaire vertoond wordt.

Missie NS is een film van regisseur Catherine van Campen die eerder genomineerd werd voor een Gouden Kalf voor Garage 2.0 en Kids & Docs – Drona & ik. De documentaire Missie NS werd geproduceerd door Witfilm in samenwerking met KRO-NCRV.
ga terug