Ga naar inhoud

Platina Film voor PENOZA: THE FINAL CHAPTER

Meer dan 400.000 bezoekers hebben PENOZA: THE FINAL CHAPTER in de bioscoop gezien. Nadat Monic Hendrickx en Diederik van Rooijen op dinsdag 3 december de Gouden Film award in ontvangst hebben genomen, heeft PENOZA: THE FINAL CHAPTER nu de Platina Film-status behaald. Tevens is de film de best bezochte Nederlandse film met release in 2019. Hoofdrolspeler Monic Hendrickx nam de award vanochtend tijdens de Oud & Nieuw voorbereidingen bij haar thuis in ontvangst. De Platina Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. PENOZA: THE FINAL CHAPTER is de tweede film die in 2019 de Platina Film Award ontvangt, na VERLIEFD OP CUBA.

De Zwarte Weduwe is niet dood… Drugskoningin Carmen van Walraven zit ondergedoken in Canada en leidt daar een anoniem leven. Ze houdt zich overal buiten, totdat er op een avond een collega lastiggevallen wordt en Carmen niet anders kan dan haar te hulp schieten. Uit zelfverdediging vermoordt ze de dader, wordt opgepakt en uitgeleverd aan Nederland. Terwijl haar kinderen in shock zijn dat hun moeder nog leeft, zijn er ook wat mensen die nog een rekening met Carmen hebben openstaan. Iedereen wordt weer meegesleurd in een emotionele rollercoaster waarbij de problemen zich in rap tempo opstapelen. Carmen zal nu definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Platina Film
Diederik van Rooijen is verantwoordelijk voor zowel de regie als het script van PENOZA: THE FINAL CHAPTER. Hoofdrollen zijn voor Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Stijn Taverne, Niels Gomperts, Olga Zuiderhoek, Hajo Bruins, Raymond Thiry en Loek Peters. De film is geproduceerd door NL Film in coproductie met KRO-NCRV en is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks verzorgt de filmdistributie van PENOZA: THE FINAL CHAPTER die momenteel in meer dan 130 bioscopen draait.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
ga terug