Ga naar inhoud

Nominaties NFF Debuutcompetitie 2016De NFF Debuutcompetitie is een van de onderdelen uit Hollandse Nieuwe waarin talent centraal staat. Vandaag maakt het festival namens producent Monique Busman, regisseur Douwe Dijkstra en scenarioschrijver Franky Ribbens - de jury - de genomineerden voor de NFF Debuutcompetitie 2016 bekend. Op alfabetische volgorde van filmtitel en met jurymotivering zijn dat:

• David-Jan Bronsgeest - A VARDY (korte film)
“Een rauwe vertelling in beeld, structuur en spel met een vertrouwelijk portret tot gevolg. De acteurs zijn goed gecast. De puistige rug van de hoofdrolspeler vertelt al bijna het hele verhaal. De jury heeft grote waardering voor de strakke regie, het prachtige camerawerk en de goede keuzes in de découpage. Er is geen shot te veel in de film, waardoor die op tempo blijft. Deze film nodigt uit tot meer.”

• Anna Peeters - DE LENGTE VAN LIEFDE (korte documentaire)
“De 21-jarige Jasmijn heeft als gevolg van een hersenbloeding een blijvende schade aan haar hersenen. Deze documentaire focust echter op de moeder: hoe draagt zij haar zorgtaak, hoe zoekt ze met haar dochter naar de mogelijkheid om zelfstandig te gaan wonen en hoe bereidt ze de dochter erop voor, dat dit misschien niet lukt. De documentaire is zeer intiem. De camera lijkt onzichtbaar. Interviews en voice-overs zijn niet nodig; de beelden vertellen het verhaal.”

• Digna van der Put - PARADE (korte animatie - Nederlandse inzending Oscars)
“In vier minuten geeft de filmmaker haar statement af. Een uniform verandert van een lieflijke fanfare in een marcherend leger. De film overtuigt door het strakke ritme, het mooie beeldrijm, de stijlvastheid, en de creatieve speelsheid. De film doet recht aan het medium met vloeiende beeldovergangen waar in bijvoorbeeld een ritssluiting veranderd in een tank.”

De winnaar van de aan de competitie gekoppelde Filmprijs van de Stad Utrecht, bestaande uit een beeld en een geldbedrag van 5.000 euro, wordt bekendgemaakt op maandag 26 september tijdens de NFF Talentdag als onderdeel van de Nationale Filmconferentie.
ga terug