Ga naar inhoud
Ondernemers Club

NFF Ondernemers Club: Een terugblik op de ALV

Op dinsdag 20 april keek de NFF Ondernemersclub exclusieve vertoningen van twee korte films. Deze vertoningen werden voorafgegaan door de jaarlijkse ALV. Een terugblik.

Still AYOR Beeld uit de film AYOR

Op dinsdag 20 april vond de jaarlijkse ALV van de NFF Ondernemers Club plaats. Daarnaast bekeken de leden exclusieve voorvertoningen van de korte films In het hoofd van de dokter van Juul op den Kamp en AYOR van Tom Bakker, inclusief een boeiende Q&A. Het was wederom een mooie bijeenkomst met een heerlijke borrelbox verzorgd door OC-lid Jan-Joost Luitse (Caterbox).


Op de agenda


Op de agenda stonden onder andere het afscheid van Else Loes Pasma en Lonneke Leijnse als bestuursleden en het toetreden tot het bestuur van Els in ’t Veld en Mariska Joosten. Ook stemde de ALV over een verzoek tot voorfinanciering van de particuliere donateurswerving die het NFF gaat opstarten.


Voorzitter Maarten Timmerman blikte kort terug op het bijzondere jaar 2020, waarin de OC leden, door de tijdelijk minder strenge Corona maatregelen, toch veel evenementen konden bijwonen. Zoals het Coronaproof flaneren over de rode loper voor de openingsfilm en de traditionele Djakarta-avond. Het onbetwiste hoogtepunt was voor velen de Drive-in bioscoop.


Hierna presenteerde penningmeester Edward Hendrickx de jaarrekening van 2020. Naast de jaarlijkse decharge was dit jaar een belangrijk onderdeel het verzoek tot voorfinanciering van een particuliere donateurswerving door de OC. Na een uiteenzetting van het verzoek en een kritische vragenronde vanuit de leden, is het verzoek unaniem aangenomen. Dat betekent dat het NFF dankzij de OC weer een belangrijke stap kan zetten in de verdere ontwikkeling van het festival!


Afscheid van bestuursleden


Na zes jaar van veel inzet voor het festival en de OC, is de bestuursperiode van Else Loes Pasma en Lonneke Leijnse ten einde gekomen. Maarten stond uitgebreid stil bij het aftreden. Else Loes wordt geroemd om haar vernieuwingsdrang, en het dichter bij elkaar brengen van het festival en de OC. De banden tussen de twee zijn door Else Loes’ inspanningen nog hechter geworden en het wederzijdse begrip is vergroot. Lonneke wordt geroemd om haar organisatorisch vermogen, haar enorme betrokkenheid en haar bijdrage aan de vernieuwende activiteiten die de OC sinds haar aantreden organiseert. Beide bestuursleden zullen gemist worden! Gelukkig is hun opvolging in goede handen bij Els in ’t Veld en Mariska Joosten, die het stokje overnemen. Op onze website vinden jullie binnenkort een uitgebreidere kennismaking met Els en Mariska.


Filmvertoning


Na afsluiting van de ALV werden twee korte films als exclusieve voorpremière vertoond. In het hoofd van de dokter van Juul op den Kamp, die later die week bij Movies That Matter in première ging, vertelt op indringende wijze het verhaal van elf zorgmedewerkers die op COVID-afdelingen van verschillende Nederlandse ziekenhuizen werken. Vervolgens bekeken we AYOR, een acroniem voor At Your Own Risk. AYOR vertelt op indrukwekkende wijze het bij velen onbekende verhaal van Ad en Enno, die in 1970 tijdens de Dodenherdenking op de Dam met een illegale kranslegging de aandacht vroegen voor de herdenking van slachtoffers binnen de homogemeenschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. De makers van deze film, Tom Bakker, Rogier Kramer en Angelo Schuurmans, schoven na afloop aan voor een zeer interessante Q&A, waarin zij vertelden hoe ze op het spoor kwamen van het verhaal en waarom ze het zo belangrijk vinden om dit te vertellen aan een groot publiek.


Het volgende evenement van de NFF OC vindt plaats op dinsdag 22 juni. Het is dan weer tijd voor Van Eigen Bodem. Hopelijk zien we elkaar dan weer live op locatie!

Ben jij er volgende keer bij?

Ondernemers Club
ga terug