Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival zichtbaar in alle stadskwartieren van de Utrechtse binnenstadDe kenmerkende festivalsfeer is al in de gehele binnenstad voelbaar, morgen gaat het 36e Nederlands Film Festival van start! Met veel plezier is het NFF dit jaar een samenwerking aangegaan met Utrechtse ondernemers in de stadskwartieren in de binnenstad. Zowel het Domkwartier als het Stadhuiskwartier, het Museumkwartier, het Vredenburgkwartier en het Universiteitskwartier vieren dit jaar het feest van de Nederlandse film met een op maat gemaakt NFF-stadsprogramma. De samenwerking wordt mede mogelijk gemaakt door Centrummanagement Utrecht (CMU).

Het Nederlands Film Festival is niet hetzelfde zonder de samenwerking met verschillende Utrechtse ondernemers; een gast van het festival is tenslotte ook een gast van Utrecht. In 2013 ging het NFF voor het eerst een samenwerking aan met het Stadhuiskwartier, dichtbij het NFF Festivalhart op de Neude. De samenwerking beviel zo goed dat deze dit jaar, in samenwerking met CMU, is uitgebreid met de andere stadskwartieren in de Utrechtse binnenstad. Het gehele centrum wordt tot bruisende festivallocatie omgetoverd en ook de Utrechtse ondernemers genieten van een groot publiek dat naar de Domstad trekt.

Programma
Naast het uitgebreide festivalprogramma in o.a. de Utrechtse bioscopen kan iedereen tijdens het NFF in het historische Domkwartier films kijken in een oude Daf, klinkt er filmmuziek vanuit de Domtoren en is er een filmrondleiding langs plaatsen die als filmlocatie in Nederlandse films hebben gediend. In het Museumkwartier versierde een kunstenaar de ramen van Utrechtse ondernemers met schilderingen die naar de Utrechtse musea en het NFF verwijzen en in het Stadhuiskwartier kunnen festivalbezoekers op de foto in hun favoriete filmmoment dankzij stand in-borden met scènefoto’s uit het recente verleden. De befaamde openlucht-Brommerbios strijkt dit jaar neer op het Janskerkhof binnen het Universiteitskwartier en er zijn speciale NFF-shoppingdeals bij de ondernemers in het Vredenburgkwartier.

De 36e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 21 t/m 30 september.
ga terug