Ga naar inhoud

Nederlands Film Festival bekroont winnaars Studentencompetitie met Talent Awards

Vanmiddag zijn tijdens de online NFF Talentdagen de vijf Talent Awards van de NFF Studentencompetitie en de Wildcards van het Nederlands Filmfonds op het Nederlands Film Festival uitgereikt. Dylan Werkman, regisseur van A VIEW FROM ABOVE heeft de Pathé Tuschinski Award ontvangen voor beste film. De Fentener van Vlissingen Fonds Award voor de meest onderscheidende prestatie van een crewlid ging naar sounddesigner Burak Öztaş. De NAPA Award voor beste producent is uitgereikt aan zowel Dobber Bolhuis als Marrit Greidanus. De twee nieuw geïntroduceerde prijzen, de Keplerfilm Animatieprijs en de KNF Award, gingen respectievelijk naar Shanice Muntslag en Milou Gevers.


Voorafgaand aan de prijsuitreiking konden publiek en professionals vier dagen lang kennismaken met de makers van morgen door het bekijken van films en verdiepende gesprekken.


De Pathé Tuschinski Award voor beste film gaat naar regisseur Dylan Werkman (Nederlandse Filmacademie) voor A VIEW FROM ABOVE. Dylan Werkman ontvangt een geldcheque van € 5.000, ter beschikking gesteld door Pathé Theatres BV.


De Fentener van Vlissingen Fonds Award voor meest opvallende prestatie van een crewlid gaat naar sounddesigner Burak Öztaş (Nederlandse Filmacademie). Burak Öztaş ontvangt een geldcheque ter waarde van € 7.500 door het Fentener van Vlissingen Fonds ter beschikking gesteld, en te gebruiken voor een nieuwe productie. Sounddesigner Burak Öztaş heeft meegewerkt aan diverse eindexamenfilms.


De NAPA Award voor beste producent gaat naar Dobber Bolhuis (Nederlandse Filmacademie) en Marrit Greidanus (Nederlandse Filmacademie). Dobber Bolhuis en Marrit Greidanus delen de cheque van € 5.000 die mogelijk gemaakt is door de Nederlandse Audiovisuele Producenten Alliantie (NAPA) en te besteden is aan een nieuwe filmproductie of professionele ontwikkeling. Dobber Bolhuis heeft de film ICH BIN DER FLUß geproduceerd en Marrit Greidanus was een van de producenten van de bekroonde afstudeerfilm A VIEW FROM ABOVE en van TERUG NAAR ZOTTEKEN WAES.


De Keplerfilm Animatieprijs voor de beste animatie-examenfilm gaat naar Shanice Muntslag (ArtEZ) voor SUMA NA MI. Shanice Muntslag ontvangt een cheque van € 3.000 die door producent Keperfilm beschikbaar wordt gesteld en aan te wenden is voor de ontwikkeling van een nieuw animatieproject.


De KNF Award, uitgereikt door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, voor beste eindexamenproductie gaat naar WAAROM BLEEF JE NIET VOOR MIJ? van Milou Gevers (Nederlandse Filmacademie). Het KNF geeft een Eervolle Vermelding aan ONNO MAMA WANGEvan Divyangi Shukla (Willem de Kooning Academie).


Wildcards


Het Nederlands Filmfonds heeft tijdens de NFF Talent Awards Ceremonie zes Wildcards uitgereikt om nieuwe animatie-, fictie,- en documentaire producties te realiseren. De twee Wildcards animatie zijn uitgedeeld aan Marten Visser (ArtEZ) voor HOANOE en Sohaib Bouaiss (Willem de Kooning Academie) voor A WHITE SCREEN IS VISIBLE. De Wildcards documentaire werden ontvangen door Milou Gevers (Nederlandse Filmacademie) voor WAAROM BLEEF JE NIET VOOR MIJ? en Eline van der Kaa (AKV St. Joost) voor DE REIZIGERS. De Wildcards fictie gingen naar Marina Sulima (Academie Minerva) voor PARCELPAEDIA en Thom Lunshof (Nederlandse Filmacademie) voor HARMONIA.


Jury’s


De jury van de Pathé Tuschinski Award en de Fentener van Vlissingen Fonds Award bestond uit Ashar Medina, Fatih Tura, Aboozar Amini, Floor Adams en Isaura San. De juryleden van de NAPA Award waren producenten Nienke Korthof van Tangerine Tree, Avinash Changa van WeMakeVR en Ineke Kanters van The Film Kitchen. Juryleden Nienke Deutz, Sarieke Hoeksma, Mylène Verdurmen en Peter Lindhout waren betrokken bij de nieuwe Keplerfilm Animatieprijs. Journalisten Hugo Emmerzael, Clementine van Wijngaarden, Lisa van der Waal, Ruud Vos en Sebastiaan Khouw vormden de jury van de KNF Award.



ga terug