Ga naar inhoud

Opening Pop-up Bioscoop op Utrecht CS

Kom je naar NFF 2018 met de trein? Pak dan gratis een aantal korte films mee in de Pop-up Bioscoop op Utrecht CS. Van 12:00 tot 21:00 uur kun je dagelijks plaatsnemen in de tijdelijke bioscoop op de eerste verdieping van de stationshal (naast de bistro). De Pop-up Bioscoop wordt donderdag 27 september om 12:00 uur feestelijk geopend door Silvia van der Heiden, directeur Nederlands Film Festival, en Mirjam Schokker, manager station Utrecht Centraal. Hierbij maak je kans op vrijkaarten voor de publiekspremière van NIEMAND IN DE STAD op diezelfde avond. Zit jij op een van de stoelen in de bioscoop? Dan maak je kans!


Het Nederlands Film Festival is een echt Utrechts evenement, dat op deze manier al start op het moment dat je met de trein aankomt in de stad. Naast de Pop-up Bioscoop staat ook de Velo Electro in de stationshal, een omgebouwde Velorex-auto met schermen op het dak. In de Velo Electro worden korte trailers van de publiekspremières getoond, waaronder RAFAËL, VECHTMEISJE EN SPREKEND NEDERLAND. In de Pop-up Bioscoop kunnen reizigers gratis kennis maken met het Nederlandse filmaanbod van het NFF. Er worden korte speelfilms, documentaires en animatiefilms vertoond, van 3 tot 25 minuten. De bioscoop is gratis toegankelijk en de films zijn geschikt voor alle leeftijden. In totaal is er drie uur aan filmmateriaal.

Station Utrecht Centraal wil een plek zijn waar mensen gastvrij ontvangen worden en ook prettig kunnen verblijven. De Pop-up Bioscoop is een verrassende en eigentijdse plek, waar mensen ontspannen kunnen wachten. De NFF Pop-up Bioscoop wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Ondernemersfonds Utrecht.

Bekijk het programma van NFF 2018

ga terug