Ga naar inhoud

Kristallen Film DE KINDEREN VAN JUF KIETDe hartverwarmende film DE KINDEREN VAN JUF KIET heeft de Kristallen Film status bereikt. De documentaire van Petra en Peter Lataster is een ode aan de juf die ieder kind verdient. Sinds de release op 24 november hebben ruim 10.000 bezoekers de documentaire over de Brabantse juf in het filmtheater gezien. Om dit succes te vieren werd de Kristallen Film gisterenavond op feestelijke wijze overhandigd aan Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch bij De Balie te Amsterdam. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

De kinderen in de klas van juf Kiet zijn nog maar pas in Nederland. Alles is nog nieuw en verwarrend. In het begin hebben ze over alles en niets ruzie. De liefdevolle, maar strenge hand van juf Kiet werkt echter helend. Ze leert haar kinderen niet alleen Nederlands lezen en schrijven, maar ook hoe je met elkaar omgaat en samen problemen oplost. Langzamerhand winnen de kinderen aan zelfvertrouwen. Hoewel Haya in het begin fel en angstig tegelijk is, helpt Kiet haar om haar zachte kanten te ontdekken. Leanne is eerst nog eenzaam en stilletjes. Na een paar maanden kan ze hardop in het Nederlands zeggen dat ze verliefd is op Branche. Jorj lijdt aan slapeloosheid en is onhandelbaar, maar dankzij de vasthoudendheid van Kiet ontdekt hij de lol van het leren.

DE KINDEREN VAN JUF KIET is geregisseerd door Petra en Peter Lataster en geproduceerd door Lataster Films. De documentaire is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. DE KINDEREN VAN JUF KIET wordt gedistribueerd door Mokum Filmdistributie in samenwerking met Herrie Film & TV en is momenteel in 26 Nederlandse filmtheaters en via Filmthuis te bewonderen. De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

DE KINDEREN VAN JUF KIET is de zesde documentaire die dit jaar de Kristallen Film status behaalt. | www.dekinderenvanjufkiet.nl
ga terug