Ga naar inhoud
Festival

Ido Abram nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder Nederlands Film Festival

Ido Abram treedt per 1 juli in dienst als Artistiek Directeur-Bestuurder van het Nederlands Film Festival (NFF). Dit maakte de Raad van Toezicht bekend. Abram heeft een jarenlange carrière in de AV-sector en was tot voor kort Adjunct-Directeur bij Eye Filmmuseum én directeur van SEE NL. Samen met Zakelijk Directeur-Bestuurder Marjolijn Bronkhuyzen vormt Ido Abram het tweekoppig collegiaal bestuur van het NFF. Silvia van der Heiden, die zes jaar Algemeen Directeur-Bestuurder van het festival was, vertrekt op 30 mei.

72dpi NFF Marcel Krijgsman 016 ©Marcel Krijgsman
Mijn eerste ervaringen in de filmwereld en mijn liefde voor de Nederlandse film heb ik bij het NFF opgedaan. Nu, 34 jaar later, met meer ervaring en een zo mogelijk nog grotere passie voor Nederlandse films, documentaires, series, korte film en immersieve werken keer ik terug bij het festival. Ik kan niet wachten om, samen met het bevlogen festivalteam, de Nederlandse film in de volle breedte te gaan vieren.”
--Ido Abram, de nieuwe Artistiek Directeur-Bestuurder van het NFF

Ruurd Bierman, voorzitter Raad van Toezicht van het NFF: “Het NFF heeft een ambitieus meerjarenplan vastgesteld in uitdagende tijden. Met Ido erbij hebben we een ervaren bestuurlijk team dat deze klus met goesting ter hand gaat nemen.”

Marjolijn Bronkhuyzen, Zakelijk Directeur-Bestuurder van het NFF: “Ido is voor mij geen onbekende. We kennen elkaar ruim 30 jaar en hebben jarenlang geweldig samengewerkt. Ik kijk ernaar uit om met hem de belangrijke vervolgstappen te zetten die de komende jaren nodig zijn. En daarnaast heb ik er ongelofelijk veel zin in om dit samen te doen met hem en het team.

72dpi NFF Marcel Krijgsman 001 ©Marcel Krijgsman

Tweekoppig bestuur

Als Artistiek Directeur-Bestuurder van het Nederlands Film Festival zal Abram eindverantwoordelijk zijn voor (de ontwikkeling van) het inhoudelijk beleid en geeft hij leiding aan de afdelingen publieksprogramma & educatie, digitale cultuur, professionals & talent en marketing & communicatie. Bronkhuyzen blijft als Zakelijk Directeur-Bestuurder verantwoordelijk voor het financieel-commercieel en organisatorisch beleid, en geeft leiding aan de afdelingen productie & ICT, development en bureau. De bestuursstructuur is per 1 juni gewijzigd in een tweekoppig collegiaal bestuur. De nieuwe bestuurlijke koers zorgt voor versteviging van de organisatie met een evenwichtige taakverdeling voor beide directieleden.

Het bestuur van het NFF valt onder de Raad van Toezicht die bestaat uit voorzitter Ruurd Bierman, vicevoorzitter Julius Ponten en leden Christian Bout, Michael de Kruijf, Laurette Schillings en Meral Uslu. De Raad van Toezicht is verantwoordelijk voor het aanstellen van de directie.

Loopbaan

Ido Abrams (1969) eerste werkzaamheden in de filmwereld in 1989 waren bij het NFF als Hoofd Marketing & Communicatie. Hierna werkte hij bij filmdistributeur Cinemien als persvoorlichter en assistent van de directie. Hij was het hoofd van de CineMart, de coproductiemarkt van IFFR en directeur van Binger Filmlab. Vanaf 2010 tot begin 2024 was Abram werkzaam bij Eye Filmmuseum, o.a. als Sectormananger Presentatie en als Adjunct-directeur en vanaf 2018 tevens als directeur van SEE NL, een samenwerking tussen Eye en het Nederlands Filmfonds voor de internationale promotie van de Nederlandse film en -industrie.

NFF 2024

Duik in de Nederlandse film met de beste en nieuwste series, films en digitale cultuur van eigen bodem. Ontdek Storyspace en (gratis) programma's door heel Utrecht, binge nieuwe serieafleveringen in aanwezigheid van acteurs en regisseurs, maak bijzondere premières mee, zie de Gouden Kalf-winnaars of sta op de dansvloer van een filmfeest. Beleef de festivalsfeer in Utrecht of in de bioscopen in het land van 20 t/m 27 september 2024.

De eerste populaire evenementen gaan in de voorverkoop vanaf donderdag 13 juni.

OrganisatieOver NFFTeam
ga terug