Ga naar inhoud

Holland Film Meeting Selectie 2020

Eenendertig ambitieuze nieuwe speelfilmprojecten uit de hele wereld zijn geselecteerd voor de Holland Film Meeting 2020. De Holland Film Meeting (HFM) is een van Europa’s ’must-attend’ coproductiebijeenkomsten en gaat dit jaar volledig online. HFM slaat een essentiële brug tussen de Nederlandse en internationale filmindustrie en vergroot de samenwerking tussen professionals uit alle windrichtingen. Alle projecten dingen mee naar maar liefst vier ontwikkelingsprijzen tijdens de HFM. De Holland Film Meeting vindt plaats tijdens het Nederlands Film Festival van 26 september t/m 1 oktober 2020.

BoostNL
BoostNL is het op maat gemaakte ontwikkelingstraject dat wordt uitgevoerd in samenwerking met IFFR's CineMart. Tijdens de vijfde editie presenteren we acht nieuwe projecten afkomstig uit Argentinië, Brazilië, Egypte, Georgië en Nederland. Inhoudelijk ligt de focus op scriptontwikkeling en advisering over festival-, verkoop- en marketingstrategieën. Internationale experts zoals Jane Tattersall (sound designer The Handmaid's Tale), industrie-experts Hayet Benkara (Locarno Pro, TIFF) en Ludmila Cvikova (IFFR Pro), marketingprofessionals Sergina Stavroulaki (Heretic Outreach, Griekenland), Mathias Noschis (Alphapanda, Duitsland) en Debbie Rowland (We Are The Tonic, UK) begeleiden de creatieve en professionele ontwikkeling van de geselecteerde projecten.

BoostNL is inmiddels gerenommeerd vanwege de presentatie van opvallende audiovisuele werken zoals The Reports on Sarah and Saleem (Muayad & Rami Alayan), Pleasure (Ninja Thyberg) en Sacha Polak's Dirty God. La última primavera van Isabel Lamberti maakte voorgaande jaren onderdeel uit van BoostNL en HFM en gaat dit najaar in fysieke wereldpremière in San Sebastian (na een digitale première in Cannes eerder dit jaar), en is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie en het Forum van de Regisseurs tijdens de 40e editie van het Nederlands Film Festival.

New Dutch
Nieuw dit jaar zijn de expertsessies die alle makers binnen de sectie New Dutch krijgen. Binnen New Dutch worden coproductie-projecten van Nederlandse​ makers/producenten aan de internationale industrie gepresenteerd. De deskundigheid komt niet alleen van mensen uit het vak, maar juist ook van ver daarbuiten, zoals dit keer van een psycholoog, antropoloog, muzikant, theoloog, filosoof, rechercheur en kindertherapeut. Jeffrey Waldron (cinematograaf Dear White People), music supervisor Laura Bell, sales agent Marcin Luczaj (New Europe Film Sales, Polen), financier Jay Burnley (Slated, USA), en innovatieve verhaalexpert Paul Tyler (LEGO-script mapping, UK) schuiven aan om de makers te consulteren en te motiveren.

Voor New Dutch 2020 zijn negen projecten geselecteerd, waaronder nieuwe films van bekende Nederlandse productiebedrijven als Topkapi, IJswater Films en Revolver Amsterdam. En ook de animatiefilm Nosferatu Reanimated van Erik van Schaaik, de documentaire Candy geregisseerd door Carin Goeijers en het interactiveproject Anouschka van Tamara Shogaolu.

Stories & Beyond
In Stories & Beyond 2020 staat schrijf- en productietalent in de schijnwerpers uit Nederland (5 projecten) en de drie focuslanden; het Verenigd Koninkrijk (2), Ierland (4) en Duitsland (3). Tot de Nederlandse projecten behoren Mindhack, geschreven door Ben Hopkins en Elbert van Strien onder regie van laatstgenoemde, en The Clock, gebaseerd op een origineel script van wijlen filmmaker George Sluizer.

De bekroonde schrijver/regisseur Christopher Rainer presenteert het Duits-Oostenrijkse Monument, de Ierse scenarioschrijver Deborah Grimes de film Oileán. Een van de twee Britse projecten is Brutes, geproduceerd door Jessie Mangum, die ook de door Michael Winterbottom geregisseerde hitserie The Trip produceerde en geregisseerd door Lucy Brydon wier debuutfilm Body of Water dit najaar een Britse bioscooprelease krijgt.

Talent en Route
Talent en Route moedigt veelbelovende filmmakers en producenten aan in hun internationale carrière. Onder bezielde leiding van industrie-expert Hayet Benkara worden zij voorgesteld aan een breed scala aan internationale professionals. Dit jaar bestaat de selectie uit de talentvolle filmmakers Ashgan El-Hamus (Birdland, SKAM NL) en Aiman Hassani (Khata, Maar je Achternaam is toch Marokkaans) en de producenten Chris Stenger (Family Affair Films) en Tom van Blommestein (Lemming Film).

Twee andere opkomende Nederlandse talenten die tijdens HFM 2020 worden gepresenteerd zijn regisseur Isaura Sanwirjatmo (#gamechangers, genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Interactieve 2020), en scenarioschrijver Shafelly Snijders.

Meer informatie over Holland Film Meeting?

Ga naar onze HFM-pagina

ga terug