Ga naar inhoud

Gratis filmvertoningen in de Janskerk

Het Nederlands Film Festival (NFF) is een locatie en evenement rijker. Tijdens de 39e editie van het festival wordt de Janskerk in Utrecht voor drie avonden omgetoverd tot bijzondere filmbioscoop: NFF Open Huis. Van maandag 30 september tot en met woensdag 2 oktober worden DE LIBI, de documentaire RING OF DREAMS en DE DIRIGENT gratis vertoond: iedereen is welkom om met een gratis ticket op een unieke manier de festivalsfeer te ervaren.NFF Open Huis is een openbaar programmaonderdeel dat in samenwerking met Centrummanagement Utrecht (CMU), de overkoepelende organisatie achter de vijf Utrechtse centrumkwartieren, wordt georganiseerd met ondersteuning van het Elise Mathilde Fonds. Het Nederlands Film Festival 2019 vindt plaats van vrijdag 27 september tot en met zaterdag 5 oktober.


Maandag 30 september 20:30 – DE LIBI(speelfilm)

Regie: Shady El-Hamus / Scenario: Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat


In De Libi volgen we vierentwintig uur lang drie moderne titaantjes van 17 uit een Amsterdamse buitenwijk die er alles aan doen om de fameuze nachtclub ‘Jimmy Woo’ binnen te komen om zo te bewijzen wat ze waard zijn in het leven. Een coming-of-age film vol ontembare levenslust en toekomstdromen.


Dinsdag 1 oktober 20:30 – RING OF DREAMS (documentaire)

Regie: Willem Baptist


In een wereld waar fantasie en realiteit elkaar kruisen, traint Tengkwa een nieuwe generatie show-worstelaar superhelden. Met een kleine kans op roem en glorie en weinig geld om hun droom te verwezenlijken, zullen alleen de die-hards slagen. Ring of Dreams vertelt het verhaal van vechten voor je dromen tegen de achtergrond van onze saaie dagelijkse levens.


Woensdag 2 oktober 20:30 – DE DIRIGENT (speelfilm)

Regie en scenario: Maria Peters


Als in 1926 de aspirerende dirigent Antonia een concert verstoort, wordt ze door Frank ontslagen. Maar als zij verliefd op elkaar worden, moet Antonia leren dat ze deze liefde moet verloochenen om de plek te veroveren waar ze thuishoort: het concertpodium. De film is gebaseerd op het leven van de Nederlandse Antonia Brico; de allereerste vrouw die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde.


Laat een tip achter en ontvang een NFF verrassing!

De voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Extra leuk: als je jouw ultieme Utrecht tip laat weten via cmutrecht.nl/zininutrecht ontvang je voorafgaand aan de film een leuke verrassing. De tip geeft je automatisch een plekje bij de film van jouw keuze.

ga terug