Ga naar inhoud

Programma NFF Conferentie & nieuwe namen masterclass-programma

Het programma van de jaarlijkse NFF Conferentie voor de hele Nederlandse AV-industrie in de Stadsschouwburg Utrecht is bekend. Het conferentiethema van 2019, ‘Re:define’, speelt in op hoe de AV-sector de manier van denken en de samenwerkingen binnen de sector kan herdefiniëren en vormgeven. Makers uit alle vakdisciplines worden uitgenodigd elkaar te inspireren, hun visies te delen en aan te scherpen. De NFF Conferentie sluit op 1 oktober het NFF Professionals programma 2019 af. De dagen daarvoor geven onder meer Oscar-winnaar Lee Smith, ACE (o.m. editor van diverse Christopher Nolan-films), Foley Artists Caoimhe Doyle en Jean McGrath (o.a. GAME OF THRONES, ROOM) en cinematograaf Sophie Maintigneux (o.a. het Gouden Leeuw-winnende LE RAYON VERT) een masterclass.


Tijdens de NFF Conferentie staan het experiment en stimuleren van creativiteit voorop. Na een plenaire opening met o.a. psychiater en filosoof Damiaan Denys komen in diverse sessies actuele thema’s voor de Nederlandse audiovisuele industrie aan bod. Enkele highlights uit het programma van veertien sessies in totaal zijn:


The VOD Goldrush

Moderator Michael Gubbins bespreekt met onder andere de Europese experts Silvia Cibien (Eurovod) en Jean-Baptiste Viaud (LaCinetek) wat de ontwikkelingen zijn op het gebied van VOD in Europa. Zo wordt onder andere de stand van zaken rondom de Digital Single Market en het wellicht opheffen van online territoria besproken. Ook nieuwe vormen en zichtbaarheid van audiovisuele content en de financiële modellen komen aan bod.


Truth in Times of Fakeness

In Truth in Times of Fakeness gaan Severin Sauliere (producent van o.a. DALÍ LIVES), Dr. Sezer Karaoglu (3Duniversum) en Derpfakes (Deepfaker/Youtuber) met moderator Monique van Dusseldorp in gesprek over het grijze gebied tussen echt en nep en de gevaren en mogelijkheden van nieuwe technologieën in tijden van fake news, levensechte VFX en opkomende deepfake-algoritmes.


The Cinema Experience

In The Cinema Experience worden de concepten ‘beleven’ en ‘ervaren’ onder de loep genomen en worden er prikkelende internationale voorbeelden besproken waar verder wordt gekeken dan enkel het witte doek. Te gast zijn Polly Betton (Edible Cinema), Lisa Brook (Live Cinema) en Dominic Davies (Backyard Cinema).


Lab Life: In Search of the Miraculous

De snelle ontwikkeling van nieuwe en complexe technieken zoals kunstmatige intelligentie, apps, online platforms en meervoudige realities zoals MR, VR en XR, verandert de maatschappij en vergroot de mogelijkheden voor filmmakers, verhalenvertellers en kunstenaars. Moderator Dan Hassler-Forest gaat hier dieper op in met onder andere bioloog en multidisciplinair kunstenaar Ashley Baccus-Clark (Hyphen-Labs), Kat Cizek (Collective Wisdom), Mark Atkin (producent envoormalig commissioning editor TV en Online bij SBS Television, Australië), Sara Ellis (Royal Shakespeare Company) en Interactive artist & designer Klasien van de Zandschulp.


Ethics vs. Critics

In tijden van activisme, ‘identity politics’ en ‘de ander doet het verkeerd…’, wordt in deze sessie de vraag gesteld wat de positie van een filmmaker of criticus is in de huidige maatschappelijke kritiekcultuur. Een gesprek over film(kritiek) en de druk die op beiden wordt gelegd vanuit de huidige maatschappij met Joy Gorman Wettels (producent Anonymous Content, o.a. 13 REASONS WHY), Sunny Bergman (documentairemaker, regisseur en schrijver) en Anna Bogutskaya (curator BFI), gemodereerd door filmcriticus en programmeur Tara Judah.


Film in de klas

Er wordt o.a. stil gestaan bij filmeducatie ‘nieuwe stijl’ en de vorig jaar gelanceerde prijs voor Filmleraar van het jaar wordt uitgereikt door de Filmleraar van het jaar 2018, Jeroen Stultiens.


Tickets voor de NFF Conferentie zijn nu te bestellen met een NFF Professionalspas. Losse tickets zijn vanaf maandag 2 september 12:00 uur te bestellen.


Complete Professionals Programma


Het NFF Professionals Programma 2019 vindt plaats van zaterdag 28 september t/m dinsdag 1 oktober. Eerder werden masterclasses van de met een Emmy-genomineerde regisseur Michael Engler, Oscar-genomineerde Production Designer Fiona Crombie en voormalig Vice President of Music Production voor The Walt Disney Studios Andy Hill bekendgemaakt. Naast masterclasses en de NFF Conferentie presenteert het NFF voor professionals diverse seminars, vele mogelijkheden om te netwerken en projectontwikkeling tijdens de Holland Film Meeting. Het compacte vierdaagse programma combineert film, televisie en interactive.


Samenwerkingspartners

De programmering van het NFF Professionals programma komt tot stand in samenspraak met brancheorganisaties en vakverenigingen. De inhoudelijke samenwerkingspartners zijn onder meer: Animatieproducenten Nederland, Beeld & Geluid, BCMM/DFC, Buma Music in Motion, Dutch Casting Directors Guild, Dutch Directors Guild, Eye Filmmuseum, Filmproducenten Nederland, Interactive Producenten Nederland, Intermission Film, VERS, Het Nieuwe Instituut, Netwerk Scenarioschrijvers, Netherlands Society of Cinematographers, Nederlandse vereniging van Cinema-Editors, Netwerk Filmeducatie, The Hmm, NBCUniversal, NPO-fonds, Vereniging Constructief Audio en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

ga terug