Ga naar inhoud

Gouden Film voor JACK BESTELT EEN BROERTJEJACK BESTELT EEN BROERTJE heeft de Gouden Film status behaald. Ruim 100.000 bezoekers hebben de film in de bioscoop gezien. De film is een idee van en geregisseerd door Anne de Clercq. Het scenario is tevens geschreven door Anne de Clercq in samenwerking met Anne Barnhoorn, zij ontvangen beiden voor het behalen van deze status de Gouden Pen van Netwerk Scenarioschrijvers. De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Jack (8) heeft twee moeders, is enig kind en kan slecht alleen zijn. Jacks grootste wens is dan ook een broertje. Maar dit broertje komt er maar niet, hoe vaak hij zijn moeders er ook om smeekt. Uit protest heeft Jack twee konijnenoren opgezet, die hij pas afzet als zijn moeders hem geven wat hij wil. Als Jack ontdekt dat zijn moeders hem via internet besteld hebben, gaat er een wereld voor hem open. Hij kan dus gewoon zelf een broertje bestellen! Dit besef resulteert in een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren, waarbij Jack ontdekt dat hij zelf eigenlijk best leuk gezelschap is.

JACK BESTELT EEN BROERTJE is geproduceerd door 2CFilm (Edvard van ’t Wout, Robin de Levita, Kees Abrahams en creative producer Bobby Boermans) in coproductie met Just Productions (Eric de Groot en Frank Groenveld) en KRO (Brigitte Baake). De film is mogelijk gemaakt met steun van het CoBo fonds en het Abraham Tuschinskifonds. Just Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. JACK BESTELT EEN BROERTJE draait momenteel in 120 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijver van de film. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers
ga terug