Ga naar inhoud

Gouden Film voor HOMIESDe comedy HOMIES is afgelopen weekend de grens van 100.000 bezoekers gepasseerd. Vandaag werd regisseur Jon Karthaus door homies Manuel Broekman en Robert de Hoog met een Gouden Film in Stach Food in Amsterdam. De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Homies is een hilarische film over vier vrienden (Robert de Hoog, Manuel Broekman, Gijs Naber en Tibor Lukács), die per ongeluk in extreem absurde en grappige situaties terechtkomen. Naast de vier hoofdrolspelers spelen onder andere Charlie-Chan Dagelet, Carolien Spoor, Kiki van Deursen, Victoria Koblenko, Sanne Vogel, Geza Weisz, Horace Cohen, Cees Geel, Jennifer Hoffman en Oscar Aerts in de eerste speelfilm van regisseur Jon Karthaus.

HOMIES wordt geproduceerd door Just Productions (Frank Groenveld en Eric de Groot) in coproductie met Johnnywood Productions en RTL Entertainment. Just Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. HOMIES draait momenteel in 103 Nederlandse bioscoopzalen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film Jon Karthaus en Diederik Jekel. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

www.homiesdefilm.nl
ga terug