Ga naar inhoud

Gouden Film voor BRUGKLAS - DE TIJD VAN M'N LEVEN

BRUGKLAS - DE TIJD VAN M\'N LEVEN is bekroond met een Gouden Film. De scripted reality jeugdfilm, die relevante onderwerpen voor scholieren in hun eerste jaar bevat, heeft 100.000 bezoekers naar de bioscoop getrokken. Hoofdrolspelers Julian Moon Snijder en Vincent Visser werden donderdag feestelijk verrast met de award door medespeler Erik Plageman in de Kanarie Club in Amsterdam. De film awards zijn een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. BRUGKLAS - DE TIJD VAN M\'N LEVEN is de tweede film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.


BRUGKLAS - DE TIJD VAN M\'N LEVEN gaat over Nola (Sterre van Woudenberg) die zwaar de pineut is wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse (Vincent Visser). Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen: ze mag niet meer mee op kamp. Hier maakt de populaire Fenna (Stefania Liberakakis) dankbaar gebruik van, want zij wil de knappe Jesse inpalmen. Wanneer Nola ten einde raad is en dit wil voorkomen, krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Boy (Julian Moon), een rebelse jongen uit de tweede, schiet te hulp. Samen gaan zij op pad om Fenna tegen te houden en Jesse terug te winnen… Maar is dit nog wel wat Nola wil?

[caption id="attachment_92495" align="alignleft" width="720"] Uitreiking Gouden Film Brugklas - de tijd van m\'n leven. Op de foto Julian Moon (l) en Vincent Visser (r). Foto: Grasshopperstudios / Joke Schut[/caption]De regie van BRUGKLAS - DE TIJD VAN M\'N LEVEN is in handen van Raymond Grimbergen, op basis van een scenario geschreven door Arnout Vallenduuk. De film is geproduceerd door Tuvalu Media en tot stand gekomen met steun van AVROTROS, NPO Zapp en Provincie Drenthe. BRUGKLAS - DE TIJD VAN M\'N LEVEN wordt gedistribueerd door Just Film Distribution en draait momenteel in 113 bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.
ga terug