Ga naar inhoud

De Oost is de eerste film van het NFF Educatieprogramma 2021

DE OOST in het NFF Educatieprogramma
DE OOST is de eerste film die bekend wordt gemaakt als onderdeel van het NFF Educatieprogramma. Schrijf je in voor het programma en tover jouw klas om tot een echte NFF-bioscoop. Samen kijken jullie de film en gaan aan de slag met nieuw ontwikkeld lesmateriaal dat je een totaal nieuwe kijk geeft op de beleving van de film. Meer informatie over NFF Educatie?

Over DE OOST
DE OOST van Gouden Kalf-winnaar Jim Taihuttu speelt zich af tijdens de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog in 1946. Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt hij in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Nu alvast aan de slag met filmeducatie
Op de website dewereldvandeoost.nl vind je speciaal ontwikkeld lesmateriaal waarmee je op simpele wijze je leerlingen meeneemt in de wereld van DE OOST.
ga terug