De 7 Gouden Vragen Aan... SUPERJUFFIE's Martijn Smits

In de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan… voelt het NFF een talent uit de wereld van film, televisie en interactive aan de tand. Afgelopen tijd interviewden we al heel wat van deze talenten voor de rubriek De 7 Gouden Vragen Aan… zoals Wiam Al-Zabari, Marleen Jonkman, Bas Keizer, Saskia Diesing en Janneke Doolaard. Dit keer spraken we met Martijn Smits, regisseur van de familiefilm SUPERJUFFIE. Zijn film gaat op zaterdagmiddag 29 september in première op #NFF2018.

Bestel nu ticketsNaar het Facebook-evenement

Naam: Martijn Smits Beroep: Regisseur Bekend van: POPOZ, ZOMBIBI Nieuw: SUPERJUFFIE

Martijn Smits (Nederland, 1975) volgde de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij is werkzaam als regisseur, scenarist en editor. Zijn film SUPERJUFFIE is de eerste Nederlandse superheldenfilm. Het verhaal gaat over Juf Josje, een gewone juf met een ongewoon geheim: ze heeft superkrachten. Handig als ze dieren wil redden. Alleen op school mag niemand het weten. Als kinderen er toch achter komen, begint het avontuur pas goed.
1. Wat is het meest memorabele moment uit je carrière tot nu toe? De première van m’n eerste speelfilm in Tuschinski. Voor het eerst over de rode loper bij je eigen speelfilm, dat maakte wel indruk.
2. Wat zou een Gouden Kalf voor jou betekenen? Een teken van waardering van je collega filmmakers, iets om trots op te zijn.3. Wat weet niemand over jouw vak? Dat het eigenlijk gewoon mijn hobby is en daarom niet als werk voelt.

Foto: Still uit de familiefilm SUPERJUFFIE, geregisseerd door Martijn Smits © PVPictures by Jaap Vrenegoor

4. Wat is nou echt een Nederlandse film die je gezien móet hebben? FLODDER! De leukste Nederlandse film aller tijden en geweldig geregisseerd door Dick Maas.5. Welk personage uit een (Nederlandse) film zou je willen zijn? Waarom? Luke Skywalker, maar dan wel die uit RETURN OF THE JEDI en niet THE LAST JEDI.6. Met wie zou je graag nog willen samenwerken? Steven Spielberg, hij is de reden waarom ik filmmaker wilde worden.7. Welk ander talent in het vak moeten we in de gaten houden? Erwin van den Eshof, met wie ik jaren heb samengewerkt als regieduo en nu zijn we solo ook lekker bezig.
Ben je benieuwd naar Martijn Smits en zijn familiefilm SUPERJUFFIE? Bestel nu tickets voor de feestelijke publiekspremière in Pathé Rembrandt! Op zaterdagmiddag 29 september wordt de rode loper voor jou uitgerold en komen cast en crew een introductie geven.
Bestel nu ticketsNaar het Facebook-evenement
ga terug