HFM Selectie 2019: IMMER GERADE AUS

Pupkin Film’s feature film IMMER GERADE AUS - met als Engelse titel: BERLIN BLUES - (Anna ven der Heide) is het derde project van de veelgeprezen scenarioschrijver Anne Barnhorn, na DE ONTMAAGDING VAN EVA VAN END (2013, waarvoor ze een Prix Europa won) en AANMODDERFAKKER (2014, Gouden Kalf voor Beste Scenario, Beste Film en Beste Acteur).De tragikomische mozaïekfilm volgt zes Nederlandse studenten tussen de leeftijd van 16 en 65 jaar, die naar Berlijn vertrekken om Duits te leren op een taalschool. "Het is een extreem goede combinatie van absurde humor en dramatische wrijving - die combinatie is voor mij als producent is erg belangrijk", zegt Pupkin-directeur Iris Otten. Pupkins creative producer Layla Meijman voegt toe:
"Met IMMER GERADE AUS willen we een breder publiek bereiken. Daarom zijn we erg blij om Anne van der Heide, een van de meest toonaangevende vrouwelijke regisseurs van Nederland, met een perfect gevoel voor smaak en humor, aan dit project te binden."
Otten legt verder uit hoe een taalcursus Duits tien jaar geleden het enige was dat de destijds depressieve scenarist Anna (net uit de filmschoolbanken) op de been hield.“Ze vond deze taalcursus een heel goed idee voor een film. We denken ook dat het een geweldige metafoor is voor wat we met deze film willen uitdrukken, namelijk dat iedereen, ongeacht zijn leeftijd of stadium in het leven, voortdurend zijn plek in deze wereld probeert te vinden. Het onderzoekt de thema\'s van de grote uitdagingen van het leven, zoals ouderschap, angst voor betrokkenheid en de eeuwenoude vraag: wat is geluk?"Met een budget van €2,5 miljoen wil het bedrijf de financiering in 2020 voltooien voor de opnamen in 2021. Het heeft scriptondersteuning gekregen van het Nederlands Filmfonds en Creative Europe, en omroep AVROTROS is aangesloten. Otten is klaar om een ​​aanvraag voor ondersteuning bij projectontwikkeling bij het Filmfonds in te dienen en bij HFM hoopt ze met diverse sales agents te praten en een Duitse en mogelijk Belgische coproducent te vinden voor een eventuele coproductie."In Utrecht (HFM) doe ik ook onderzoek naar coproductie met Duitsland en vraag ik rond naar de ervaringen van Nederlandse producenten en hun tips, want dit is voor ons een gloednieuw avontuur."
Tekst: Nick Cunningham
ga terug