Ga naar inhoud

Bekendmaking winnaars NFF Studenten Competitie

Vanavond zijn tijdens het 32e Nederlands Film Festival drie studentenprijzen uitgereikt om afgestudeerde beloftes in de schijnwerper te zetten. De winnaars zijn Sam de Jong voor MAGNESIUM (Tuschinski Award), Shady El-Hamus voor OVER ZONEN enMAGNESIUM (Dioraphte Award) en Niek Teunissen, Wim Boven en Casper Eskes voor DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN (Filmproducenten Nederland Award). De films zijn komende dagen nog op het Nederlands Film Festival te zien in de blokken \'Nieuwe lichting\'.

Een jury bestaande uit regisseur Antoinette Beumer (DE GELUKKIGE HUISVROUW, JACKIE), Hasse van Nunen (oprichter Breaking Ground), Marlijn de Klerk (redacteur Holland Doc), Neske Beks en Nicole Santé als afgevaardigde van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten, kende de Tuschinski Award en Diorapthe Award toe.

De Tuschinski Award is voor de regisseur van de beste afstudeerfilm 2012 en bestaat uit een bedrag van €5.000,-, beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV. Sam de Jong ontving deze voor zijn korte film MAGNESIUM , waarin een jonge turnster een abortus overweegt tijdens de voorbereiding voor een toernooi, waarin zij gevolgd wordt gedurende de verplichte wachttijd van vijf dagen.

De Dioraphte Award is voor de film die of het crewlid dat zich weet te onderscheiden. De prijs bestaat uit een bedrag van €5.000,- beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte. De award is uitgereikt aan regisseur en scenarioschrijver Shady El-Hamus voor respectievelijk OVER ZONEN en MAGNESIUM. OVER ZONEN verhaalt over een zoon die terugkeert naar zijn Egyptische vader in Amsterdam-West en een man ziet die worstelt met heimwee en depressie.

Producenten Niek Teunissen, Wim Boven en Casper Eskes zijn met hun jeugdfilm DE CLUB VAN LELIJKE KINDEREN door juryleden Hanneke Niens (KeyFilm) en San Fu Maltha (Fu Works) bekroond met de Filmproducenten Nederland Award. De prijs stimuleert jong productietalent om inhoud te geven aan het vak van producent als creatief ondernemer, motor en maker en bestaat uit een geldbedrag van €5.000,- te besteden aan een nieuwe productie.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september t/m 5 oktober. Jouw films, jouw festival. #nff2012

ga terug