Ga naar inhoud

Bekendmaking winnende projecten Netherlands Production Platform 2012

Zaterdag maakte de Holland Film Meeting, het internationale onderdeel van het Nederlands Film Festival, de winnende projecten van het Netherlands Production Platform bekend. Het Netherlands Production Platform is een coproductiemarkt waar Europese filmprojecten worden gepresenteerd aan een groep filmprofessionals en potentiele filmfinanciers. Het doel van het platform is deze projecten tot uitvoering te brengen door samenwerkingen tussen filmprofessionals te stimuleren. Er werden 70 projecten ingestuurd, waarvan er 20, afkomstig uit 14 verschillende landen, geselecteerd zijn. De winnende projecten zijn geselecteerd door een professionele vakjury van Cineco, Binger en Filmmore.

De winnende projecten van het Netherlands Production Platform 2012 zijn:

Cineco Digital Post Production Award


KNUCKLES\' LAST TAPE
Regisseur: Jos de Putter
Producent: Wink de Putter (Dieptescherpte)

Jury Citaat
Een Nederlandse documentaire van grote originaliteit met internationale allure. Defilm daagt uit om na te denken over de menselijke perceptie van dieren in films, de relatie tussen mens en dier en hoe we omgaan met oud zijn. De passie die de regisseur overbrengt op de film geeft een gevoel van frisheid en sentiment. Met onze eensgezinde steun hopen we een signaal af te geven aan de filmmakers om boeiende verhalen te creëren voor het grote scherm.

De Cineco Digital Post Production Award, met een waarde van € 5000, wordt toegekend aan een van de meest veelbelovende Nederlandse projecten en is bedoeld voor de financiering van de postproductie.

Binger Award

KESSELS
Regisseur: Erik de Bruyn
Producent: Sander Verdonk (CTM LEV Pictures)

Jury Citaat
De Jury benadrukte de sterke internationale allure van KESSELS en de behoefte om nationale films te vertonen en te waarderen in het buitenland. De film is in handen van een krachtig team, bestaande uit Jan Eilander (Schrijver), Erik de Bruijn (Regisseur) en Sander Verdronk (Producent) en belooft een humorvolle roadmovie te worden waarin de mannelijke midlifecrisis op een unieke manier wordt weergegeven. Het project is al in een vergevorderd stadium waardoor de internationale adviescommissie van Binger wordt uitgedaagd om waarde toe te voegen waar gewild en benodigd door deze talentvolle filmmakers.

De Binger Award wordt uitgereikt om een plan voor een Nederlandse film te ontwikkelen. Naast het geldbedrag van € 2500 omvat de award een Binger coachingprogramma.

Filmmore Innovation Prize

EUROPE \'S BORDERLANDS
Regisseur: Jakob Preuss
Producent: Jonas and Jakob Weydemann

Jury Citaat
Een erg goed vormgegeven, duidelijke en vermakelijke pitch met verschillende lagen over persoonlijke verhalen binnen Europese grenzen, zowel van binnen als van buitenaf bekeken.

De Filmmore Innovation Cinema Prize, met een waarde van € 5000 euro, wordt toegekend aan het beste project (Nederlands of Internationaal).
ga terug