Grolsch Gouden Kalveren Gala

Biermerk Grolsch en het Nederlands Film Festival (NFF) breiden hun driejarige samenwerking uit. Grolsch verbindt dit jaar voor het eerst haar naam aan het Gouden Kalveren Gala, wat daarmee nu het Grolsch Gouden Kalveren Gala heet. Het Gouden Kalf, de grote prijs van de Nederlandse film, wordt sinds de eerste editie van het Nederlands Film Festival in 1981 jaarlijks tijdens het gala uitgereikt aan onder meer de beste Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

Grolsch Nederlands Film Festival

Melanie Koning, Marketing Manager Grolsch: “Grolsch omarmt het filmdomein al vele jaren, omdat dit goed aansluit bij het vakmanschap en het karakter van Grolsch. Dit komt allemaal samen tijdens het Gouden Kalveren Gala, waar de Nederlandse film en Nederlandse filmmakers de waardering voor hun vakmanschap ontvangen. Het Grolsch Gouden Kalveren Gala is daarom een logische stap in de samenwerking met het NFF.“

Silvia van der Heiden, Algemeen Directeur van het Nederlands Film Festival: “Grolsch en film zijn al jarenlang een logische combinatie. Ik ben dan ook bijzonder blij dat Grolsch met het sponsorship van het Gouden Kalveren Gala de uitreiking van de meest prestigieuze film, televisie en interactive prijzen mede mogelijk maakt.”


Gouden Kalveren 2018

Op vrijdagavond 5 oktober 2018 werden tijdens het Gouden Kalveren Gala op de 38e editie van het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren uitgereikt. Kijk hieronder wie er met de Gouden Kalveren vandoor gingen.


Fotocredits In Memoriam:
  • Wim van Rooij door Edwin Janssen
  • Anton Quintana door Bianca Pilet
  • Armando door Anton Corbijn
  • Frans Zwartjes door Jasper Zwartjes.
Gouden Kalf voor de Filmcultuur 2018 – speech Monique van de Ven

Het Gouden Kalf voor de Filmcultuur werd in 2018 door het bestuur van het Nederlands Film Festival (NFF) uitgereikt aan Monique van de Ven. Het speciale Gouden Kalf is geïnitieerd om personen of instanties te onderscheiden die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse Filmcultuur.