Your Mum and Dad

Klaartje Quirijns Lange documentaire - 2019 - 76 min.
Alle leeftijden
Grof taalgebruik

Vanaf het moment dat we geboren worden, spelen we een rol. Is die rol door onze ouders opgelegd of het directe gevolg van hun gedrag? Nature versus nurture in een persoonlijk documentaire-essay met een psychoanalytische dimensie.

‘They fuck you up, je vader en moeder. Ze bedoelen het niet zo, maar toch doen ze het.’ Dit begin van het bekende gedicht van Philip Larkin is het uitgangspunt van een persoonlijke, essayistische documentaire waarin Quirijns vragen stelt over haar ‘rol’ binnen haar familie. Aan de hand van therapiesessies van twee verschillende mannen én haar eigen verhaal, probeert ze antwoorden op prangende vragen te krijgen. Super 8-homemovies van willekeurige families tonen als spiegel anonieme gezichten met emoties die we allemaal (her)kennen.

Tickets

Your Mum and Dad

Louis Hartlooper Complex 1 za 28 sep 19:30 - 21:02 11,00

Forum van de Regisseurs | Your Mum and Dad

Louis Hartlooper Complex 2 zo 29 sep 19:00 - 21:04 11,00

They fuck you up, your mum and dad / They may not mean to, but they do. Vertoning van de film met een inleiding door René de Kam (Conservator Stadsgeschiedenis Centraal Museum) en een Q&A met Klaartje Quirijns.

Meer info

Filmcollege Your Mum and Dad

Kinepolis Jaarbeurs 7 ma 30 sep 09:15 - 12:32 19,50

De bioscoopstoel wordt een collegebank: studenten en andere belangstellenden worden een stuk wijzer. Ook omdat de makers van de zojuist vertoonde film aanwezig zijn om prangende vragen te beantwoorden.

Meer info

Your Mum and Dad

Kinepolis Jaarbeurs 2 do 3 okt 13:00 - 14:53 11,00

Met Teledoc Campus - Vader en Q&A met regisseur Isabel Lamberti vooraf. Engels ondertiteld.

Credits

Productiebedrijf
Camera
Klaartje Quirijns
Jason Brooks
Richard van Oosterhout
Antonio Ferrera
Montage
Sound Design
Set geluid
Omroep
Distributie
Productieland(en)
Nederland

Ook interessant