Ga naar inhoud
Emotioneel geladen drama over de liefde tegen de klippen op, die tiener Cobain voor zijn verslaafde en hoogzwangere moeder voelt. Wanneer ze weigert haar extreme levensstijl te veranderen, treft hij maatregelen.
Dit rauwe moeder-zoon-drama, dat de dingen vooral laat zien en voelen, verraadt Leopolds voorkeur voor verhalen over de outcast, degene die moet zwoegen om van het leven iets te maken. Cobain (15) loopt weg uit zijn pleeggezin omdat hij zich zorgen maakt over zijn dakloze, verslaafde moeder Mia. Als hij eist dat ze hulp zoekt voor haarzelf en haar aanstaande baby, krijgen ze knallende ruzie. Van Mia's ex, de pooier Wickmayer, valt ook al weinig te verwachten. De wanhoop nabij dwingt Cobain haar om af te kicken. Dan slaat het noodlot toe. Nieuwkomer Bas Keizer kreeg bij de première op het filmfestival van Berlijn lof voor zijn imposante debuut.

Titel: Cobain
Jaar: 2018
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2018

GezondheidDrama

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2018)
Wim Opbrouck
Beste Muziek (2018)
Harry de Wit

Gouden Kalf nominaties

Beste Film (2018)
Stienette Bosklopper
Beste Film (2018)
Lisette Kelder
Beste Production Design (2018)
Elsje de Bruijn
Beste Camera (2018)
Frank van den Eeden

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.